Antena 3 CNN Politică Baconschi: Dacă premierul îmi cere, demisionez fără niciun fel de problemă

Baconschi: Dacă premierul îmi cere, demisionez fără niciun fel de problemă

Baconschi: Dacă premierul îmi cere, demisionez fără niciun fel de problemă
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Ian 2011   •   09:06

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este dispus să îşi prezinte demisia dacă premierul îi va cere acest lucru pentru întârzierea aderării României la Spaţiul Schegen. Declaraţia a fost făcută miercuri seară, la doar câteva ore după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat că îşi asumă răspunderea politică pentru acest eşec în plan extern, dar numai pentru că este şeful statului şi că cineva trebuie să facă acest gest.

"Dacă prim-ministrul îmi cere acest lucru, demisionez fără niciun fel de problemă, dacă eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV (n.r. Mecanismul de Cooperare şi Verificare) şi acum de Schengen", a declarat ministrul de Externe, la TVR1.

Baconschi a mai spus că a gestionat, ca ministru, problemele legate de implementarea aquis-ului Schengen.

"Deci, nu am, ca minister, nicio legătură cu MCV-ul (...), există o coresponsabilitate a întregii societăţi româneşti faţă de întârzierea termenului de acces la Schengen", a mai spus Baconschi.

Cu câteva ore înainte de declaraţia ministrului, şi preşedintele Traian Basescu şi-a asumat eşecul. A găsit însă şi justificări.

"Eu îmi asum responsabilitatea politică a întârzierii accesului României în Spaţiul Schengen, pentru că sunt şeful statului şi cineva trebuie să îşi asume această responsabilitate. În acleaşi timp, este evident că marile noastre probleme sunt cantonate în zona justiţiei şi trebuie să ne asumăm şi sub preşedinte, fiecare trebuie să ne asumăm responsailităţile pe care le avem", a declarat, miercuri, Traian Băsescu.

Liderii politici ai Opoziţiei susţin că asumarea eşecului presupune cel ăuţin o demisie.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close