Antena 3 CNN Politică Baconschi şi-a luat ţara înapoi. Fostul ministru a revenit la MAE şi are un salariu mai mare ca preşedintele ţării

Baconschi şi-a luat ţara înapoi. Fostul ministru a revenit la MAE şi are un salariu mai mare ca preşedintele ţării

Baconschi şi-a luat ţara înapoi. Fostul ministru a revenit la MAE şi are un salariu mai mare ca preşedintele ţării
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2015   •   10:27
Teodor Baconschi şi-a luat ţara înapoi. Fostul ministru de Externe al României s-a întors la minister pe o funcţie importantă şi pe un salariu mai mare decât al preşedintelui României. 
 
Se credea că s-a terminat cariera sa diplomatică după ce a fost demis din funcţia de ministru de Externe în 2012, după ce i-a numit pe protestarii din Piaţa Universităţii "mahala ineptă". 
 
A revenit totuşi la MAE şi se pare că s-ar fi întors cu acordul premierului Victor Ponta.
 
Teodor Baconschi a plecat, în 2012, cu coada între picioare de la şefia ministerului de Externe. A fost demis după ce i-a numit "Wmahala ineptă" pe românii care au ieşit în Piaţa Universităţii ca să protesteze faţă de demiterea lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Baconschi s-a întors la Externe, pe un salariu mai mare decât al preşedintelui ţării.
 
Revenirea lui Teodor Baconshi în Ministerul de Externe s-ar fi făcut la iniţiativa ambasadorului Mihnea Constantinescu, consilier de Stat la Cabinetul Primului-ministru, şi cu acordul premierului Victor Ponta.
 
Anul trecut, Teodor Baconschi a pierdut, în favoarea Elenei Udrea, conducerea Partidului Mişcarea Populară. Baconschi spunea atunci că Traian Băsescu, preşedinte la vremea respectivă, şi-a ales urmaşul, în persoana Elenei Udrea şi că, la Congresul PMP, intelectualii din partid au fost marginalizaţi.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close