Antena 3 CNN Politică Baconschi: Viitorul relaţiei România – NATO trebuie găsit în încrederea dintre parteneri

Baconschi: Viitorul relaţiei România – NATO trebuie găsit în încrederea dintre parteneri

Baconschi: Viitorul relaţiei România – NATO trebuie găsit în încrederea dintre parteneri
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Oct 2011   •   14:53
Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că viitorul relaţiei NATO-România trebuie găsit în creşterea încrederii între parteneri dar şi asigurarea securităţii europene, conform Mediafax.

„O relaţie esenţială pentru NATO este cea cu Federaţia Rusă. Proiectul apărării antirachetă poate avea şi un potenţial de cooperare Rusia-NATO, menit să contribuie la creşterea încrederii între parteneri şi asigurarea securităţii europene”, a declarat Baconschi.

Oficialul a vorbit şi despre „importanţa dezvoltării capacităţilor Alianţei pentru îndeplinirea misiunilor sale din Afganistan, Libia, Balcanii de Vest, inclusiv din perspectiva participării României în aceste misiuni”

Mai exact, ministrul de Externe consideră că „în contextul actualei crize economice, este important ca statele să fie mai receptive în vederea identificării noilor modalităţi de colaborare, astfel încât să contribuie la întărirea securităţii cu resurse mai puţine. În acest sens, România sprijină conceptul de „smart defense”, lansat de Secretarul General al NATO”, a conchis Baconschi.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close