Antena 3 Politică ?Băieţii veseli? din industria cărnii, luaţi în colimator de Băsescu: Ştiu doar să mărească preţurile la carne (VIDEO)

?Băieţii veseli? din industria cărnii, luaţi în colimator de Băsescu: Ştiu doar să mărească preţurile la carne (VIDEO)

20 Iul 2010   •   23:29
?Băieţii veseli? din industria cărnii, luaţi în colimator de Băsescu: Ştiu doar să mărească preţurile la carne (VIDEO)

Dacă domeniul energiei îi are pe "băieţii deştepţi", industria cărnii îi are pe cei "veseli". Aşa i-a numit şeful statului pe oamenii de afaceri din domeniu. Traian Băsescu i-a acuzat că nu fac decât să ceară bani de la stat şi să mărească preţurile la carne.

Traian Băsescu susţine că Oficiul European de Luptă Antifraudă a luat la puricat cele 211 proiecte SAPARD derulate în ţara noastră pentru industria cărnii şi producţia de ouă.

?În industria cărnii sunt băieţii veseli care vin la TV şi anunţă creşterea preţurilor, dacă bate vântul, dacă nu le dă Guvernul bani să-şi construiască case. (...) Ei n-au făcut un lucru elementar - să fie cinstiţi când au utilizat banii europeni, OLAF cere banii înapoi de la 17 firme?, a spus Traian Băsescu.

Şi agenţiile de plăţi în agricultură sunt vinovate în ochii preşedintelui pentru sancţiunile aplicate de Comisia Europeană.

?Avem la TV aceiaşi băieţi care ţipă după subvenţii. România trebuie deja să plătească penalităţi pentru 2007 - 16,1 milioane euro, pentru 2008 - 6,6 milioane pentru întârzierea plăţilor la hectar?, a precizat Băsescu.

Potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, neregularităţile semnalate în implementarea Programului SAPARD reprezintă doar 1,8 % din absorbţia fondurilor europene nerambursabile puse la dispoziţia României.

Antena 3

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close