Antena 3 CNN Politică Bani mai mulţi pentru o parte dintre copii. Nicolae Ciucă: "40% din pachetul Sprijin pentru România merge înspre măsuri sociale"

Bani mai mulţi pentru o parte dintre copii. Nicolae Ciucă: "40% din pachetul Sprijin pentru România merge înspre măsuri sociale"

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional proiectul de lege care prevede creşterea la 22 de lei a alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii din sistemul de protecție specială.

Bani mai mulţi pentru o parte dintre copii. Nicolae Ciucă: "40% din pachetul Sprijin pentru România merge înspre măsuri sociale"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2022   •   12:50

Legea va merge acum la promulgare, iar premierul Nicolae Ciucă a anunţat că aceasta face parte din pachetul "Sprijin pentru România", în vederea protejării populaţiei vulnerabile.

"Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul "Sprijin pentru România”.

De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor. 

Aceste măsuri, prevăzute în pachetul "Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. 

Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul "Sprijin pentru România" merge înspre măsuri sociale", a scris premierul Nicolae Ciucă, miercuri, pe pagina de Facebook.

Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Miercuri, 20 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă bani alocatie copii
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close