Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanţelor, anunţ important despre banii pentru pensiile românilor

Ministrul Finanţelor, anunţ important despre banii pentru pensiile românilor

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat, luni, că a discutat cu deputaţii liberali liniile mari ale bugetului de stat pe 2024.

Ministrul Finanţelor, anunţ important despre banii pentru pensiile românilor
Sursa foto: Facebook Marcel Bolos
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   17:20

Potrivit lui Marcel Boloş, în bugetul de stat pe 2024 sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor dar şi investiţiile pe programul Anghel Saligny.

"Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024. Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli.

Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024.

Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală.

Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale", a afirmat Marcel Boloş, luni, după şedinţa grupului parlamentar al PNL.

Marcel Boloş a mai spus că în bugetul pe 2024 vor fi cuprinse şi investiţiile, mai ales pentru programul Anghel Saligny, scrie Agerpres.

Citeşte şi: PNL, anunţ important despre buget: ”Zero taxe şi impozite noi în 2024!”

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close