Antena 3 CNN Politică Barna atacă Guvernul Orban pe tema alegerilor locale în două tururi: „Menținerea unui singur tur convine doar celor care se tem de voturi”

Barna atacă Guvernul Orban pe tema alegerilor locale în două tururi: „Menținerea unui singur tur convine doar celor care se tem de voturi”

Barna atacă Guvernul Orban pe tema alegerilor locale în două tururi: „Menținerea unui singur tur convine doar celor care se tem de voturi”
07 Dec 2019   •   14:49

Dan Barna scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, că Guvernul Orban ar fi trebuit să-și asume răspunderea și pe legea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în condițiile în care alegerile locale ar urma să se desfășoare în vara anului viitor.

”Salut decizia guvernului în privința rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuși, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceți pe lista acelor situații în care se impun măsuri urgente și cea privind alegerea primarilor. Mai este jumătate de an până la locale și încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care descurajează participarea electoratului și transformă comunitățile noastre locale în moșii ale unor grupuri de interese fără legitimitate și dorință de a face bine. Menținerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi. Adică de români”, a scris Barna, președintele USR.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, că Executivul își va asuma răspunderea pe două pachete de legi. Primul include legea plafoanelor bugetare, fără care nu poate fi aprobat bugetul, prorogarea pensionării anticipate a magistraților și abrogarea ordonanței 51, pentru a putea deconta transportul pentru elevi. O altă angajare a răspunderii ar urma să fie făcută pentru abrogarea unor prevederi din ordonanța de urgență 114.

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close