Antena 3 CNN Politică Dan Barna negociază votul pentru învestitura lui Florin Cîțu

Dan Barna negociază votul pentru învestitura lui Florin Cîțu

Liberalii rămân tot mai izolaţi pe scena politică. Cu toate că vorbesc oficial despre formarea unei majorităţi pentru guvernul Cîţu, surse din partid spun că se forţează în continuare organizarea anticipatelor.

Dan Barna negociază votul pentru învestitura lui Florin Cîțu
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mar 2020   •   16:45

PNL are o misiune foarte grea în următoarele zile, pentru că au nevoie să își formeze majoritate și au probleme serioase în negocierile pe care le vor face. Partenerii lor care i-au susținut până acum, cei din USR sunt foarte suparăți pe cei din PNL pentru că imediat după desemnarea lui Cîtu, USR așteptă un semn de la premierul desemnat, dar acest semnal nu a venit deloc.

USR ar fi preferat să fie și ei chemați la discuții imediat după desemnarea lui Cîțu, pentru că și-ar fi dorit să intre la guvernare sau să li se ceară o părere despre ce urmează să se înatmple. PNL începe de mâine negocierile cu partidele, dar lupat grea se vă da cu UMDR și PMP, care nu vor anticipate, dar nici nu mai au încredere în PNL. ALDE spune însă că propunerea lui Cîțu este clar făcută ca o propunere care urmărește să nu obțină votul de investitură, ci să fie respins. Cei din ALDE nu vor să vina cu o poziție clara până nu văd ce le spune Cîțu la consultările din zilele viitoare.

Chiar și cu susținerea lor, dacă ar exista, deși e puțin probabil PNL nu are majoritate nici la Camera Deputaților. Surse politice spun că PSD ar urma să voteze împotrivă investirii Guvernului, adică schimbare radicală de poziție, asta pentru că data trecută nu au făcut cvorum de ședință.

×
Subiecte în articol: Dan Barna
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close