Antena 3 CNN Politică Barosso îl avertizează pe premierul Ponta. Vezi ce scrisoare i-a trimis acestuia

Barosso îl avertizează pe premierul Ponta. Vezi ce scrisoare i-a trimis acestuia

Barosso îl avertizează pe premierul Ponta. Vezi ce scrisoare i-a trimis acestuia
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Oct 2012   •   16:08

Jose Manuel Barosso i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare redectată de către comisarul european pentru politici regionale prin care l-a avertizat că planul Guvernului de îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor UE prezintă doar soluţii pe termen scurt şi nu rezolvă deficienţele structurale pe termen lung şi a condiţionat reluarea plăţilor de rezolvarea problemelor legate inclusiv de fraude, scrie Mediafax.

Scrisoarea vine ca răspuns la planul Guvernului român de a îmbunătăţi absorbţia fondurilor europene, document pe care premierul Ponta i l-a înmânat oficialului CE în vizita efectuată în urmă cu o lună la Bruxelles, şi a constituit baza discuţiilor avute de cei doi, miercuri, la Bucureşti pe această temă.

În scrisoare se arată că Guvernul propune trei măsuri care rămâne să fie discutate în interiorul Comisiei, dar care sunt insuficiente pentru îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene pe termen lung.

Comisia Europeană aminteşte că au fost adoptate deja măsuri excepţionale, precum creşterea gradului de cofinanţare la anumite programe, dar că şi acestea au avut un impact limitat asupra gradului de absorbţie în lipsa rezolvării deficienţelor structurale.

În acelaşi timp, Comisia Europeană aminteşte că plăţile UE către România sunt sistate la acest moment pentru mai multe programe inclusiv din cauza fraudelor şi condiţionează reluarea acestora de rezolvarea problemelor existente.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta scrisoare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close