Antena 3 Politică Băsescu a anunţat că va nominaliza un alt premier dacă Parlamentul nu votează Cabinetul Croitoru

Băsescu a anunţat că va nominaliza un alt premier dacă Parlamentul nu votează Cabinetul Croitoru

28 Oct 2009   •   08:43
Băsescu a anunţat că va nominaliza un alt premier dacă Parlamentul nu votează Cabinetul Croitoru


Preşedintele a anunţat că va nominaliza un alt premier, dacă executivul propus de Lucian Croitoru nu va primi votul Parlamentului. Traian Băsescu şi-a explicat intenţia prin faptul că vrea să menţină un Guvern în funcţie, pentru a asigura stabilitatea ţării, o condiţie care cântăreşte mult în acordul cu FMI.

Preşedintele Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că premierul desemnat, Lucian Croitoru, mai are o şansă să primească votul din partea Parlamentului.

Şeful statului a adăugat că existenţa unui Guvern învestit în funcţie este esenţială pentru primirea celei de-a treia tranşe de împrumut din partea Fondului Monetar Internaţional.

Traian Băsescu a mai declarat de asemenea că intenţionează să ceară modificarea Constituţiei, în sensul suprapunerii, din nou, a alegerilor prezidenţiale cu cele legislative. Acest lucru poate fi realizat fie prin prelungirea mandatului Parlamentului, fie prin scurtarea celui al şefului statului.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close