Antena 3 CNN Politică Băsescu a criticat decizia Comisiei juridice în cazul Ridzi: E inadmisibilă, plenul să fie mai înţelept

Băsescu a criticat decizia Comisiei juridice în cazul Ridzi: E inadmisibilă, plenul să fie mai înţelept

Băsescu a criticat decizia Comisiei juridice în cazul Ridzi: E inadmisibilă, plenul să fie mai înţelept
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Dec 2010   •   12:47

Preşedintele Traian Băsescu critică decizia Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor de a nu aviza cererea procurorilor de extindere a cercetării penale în cazul Monicăi Iacob Ridzi. Şeful statului consideră inadmisibilă atitudinea parlamentarilor PDL, care s-au opus ca procurorii să investigheze datele din calculatorul fostului ministru.

Traian Băsescu a declarat miercuri la postul public de televiziune că decizia este inadmisibilă din punctul de vedere al PDL.

"Sper că plenul va fi mai înţelept. Pentru că nu există scuză pentru un blocaj în Parlament să nu te duci în faţa procurorului. Cât de ridicolă poate fi atitudinea asta? Adică o apărăm pe Monica Ridzi că nu le dăm voie procurorilor să ia calculatorul...", a declarat şeful statului.

Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor au decis, marţi să respingă cererile de extindere a urmăririi penale şi de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi.

Joi, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a declarat că plenul va vota, probabil săptămâna viitoare, cererile Parchetului în acest caz, iar Comisia juridică şi-a exprimat doar un punct de vedere în această privinţă, arătând că PDL va vota "cum a votat de fiecare dată".

Tiberiu Iacob-Ridzi: Vom petrece sărbătorile într-o clinică din Viena

Primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi a vorbit într-un interviu pentru Puterea despre boala soţiei sale. Acesta a spus că, deşi se apropie Crăciunul, familia Iacob-Ridzi nu are planuri de sărbători, care vor fi petrecute, cel mai probabil, în spital, la o clinică din Viena.

"Se simte rău... Nu e prea bine. Este sub tratament şi urmează să facem nişte investigaţii", a declarat soţul acesteia.

Monica Iacob-Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals. Anchetatorii au calculat un prejudiciu de peste 100.000 de euro, ca urmare a achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri, un frigider şi o scenă.

Băsescu, despre cazul Ridzi

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close