Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

de M.Z.    |    07 Noi 2013   •   15:25
Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, Ioana, 290 de hectare de teren arabil, în judeţul Călăraşi. Terenul, compact, se află pe raza localităţii Nana.


Update 19.39 - Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, despre cum a intrat Ioana Băsescu în posesia terenului agricol de 290 de hectare

Update 18.07 - Ioana Băsescu: În septembrie am achiziţionat un teren de 290 ha în Călăraşi, cu credit ipotecar

Update 15.25 - Urmăriţi, în videoul de mai jos, imagini de la moşia preşedintelui Traian Băsescu.


Updated 13.30 - Şi consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu a confirmat tranzacţia.

Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu a confirmat, în cele din urmă, tranzacţia.

"N-am fost în timpul programului, am fost în timpul liber. Ioana (Ioana Băsescu - fiica preşedintelui - n.r.) a vrut să cumpere un teren şi m-a consiliat. L-am văzut, e foarte bun", a spus Adrian Rădulescu, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Consilierul prezindenţial a mai spus că Ioana Băsescu a cumpărat terenul respectiv prin credit.


Update 13.25 - Traian Băsescu îşi dorea în vară, o livadă de 50 de hectare

Preşedintele Traian Băsescu declara, în vara aceasta, că intenţionează să îşi facă o livadă "de 50 de hectare, cu piersici, cireşi şi meri".

Iată, în videoul de mai jos, declaraţia de atunci a şefului statului


Update 13.15
- Primarul comunei Nana a confirmat tranzacţia

"Da, a cumpărat o suprafaţă de teren, în jur de 300 de hectare de la o firmă, a  cumpărat acest teren. Nu ştiu ce a negociat, nu am fost martor", a declarat primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Edilul a precizat că nu a fost nimeni din familia preşedintelui atunci când s-a făcut tranzacţia.

"N-a fost nimeni din familia Băsescu la această tranzacţie, din câte ştiu eu. Tranzacţia nici nu s-a făcut la Nana, că nu avem notariat pe raza acestei comune, dar nu ştiu unde s-a făcut", a adăugat primarul.


Update 12.30 - Bogdan Chirieac: Este o veste bună, că lasă politica pentru agricultură

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus, ironic, că aceasta este o veste bună, pentru că ar însemna că preşedintele abandonează politica şi se îndreaptă spre agricultură.

"Eu cred că e o veste bună, faptul că intenţionează să se lase de politică şi să meargă spre Agricultură", a spus Bogdan Chirieac, joi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

__________________________________

Ştirea iniţială 12.06

Preşedintele Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, Ioana, 290 de hectare de teren arabil, în judeţul Călăraşi. Terenul, compact, se află pe raza localităţii Nana, potrivit Antena 3.

Operaţiunea de vânzare-cumpărare a fost trecută în Registrul Agricol în data de 19 septembrie 2013.

Consilierul lui Băsescu s-a ocupat de tranzacţie


Adrian Rădulescu, unul dintre consilierii personali ai preşedintelui Traian Băsescu, numit pe această funcţie la 1 aprilie 2013, a fost cel care s-a ocupat efectiv de tranzacţie. Adrian Rădulescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, pe perioada Guvernului Boc.

Primarul din Nana, Gheorghe Dobre, a confirmat, că Adrian Rădulescu a fost văzut, în mai multe rânduri, prin localitate. Dobre afirmă că Rădulescu a venit de mai multe ori în comună, pentru a se interesa de terenurile agricole.

Cele 290 de hectare se aflau în posesia unor firme cu capital italian şi erau arendate către o asociaţie agricolă din comună, la care şefă este secretara Consiliului Local Nana, Tudorinţa Nicolae. Aceasta ne-a confirmat faptul că Rădulescu a venit şi a cerut negaţie de la asociaţia pe care o conduce, pentru suprafaţa pe care urma s-o achiziţioneze în numele fiicei lui Traian Băsescu.

Terenul preşedintelui este lucrat de evazionistul El Khalill Jihad

Tudoriţa Nicolae spune că a fost achitată suma de 4.700 de euro pentru fiecare hectar, adică 1.645.000 de euro în total.

Totodată, şefa CL afirmă că Băsescu a cumpărat la un preţ bun terenul respectiv, câtă vreme ea a achiziţionat teren şi cu 5.000 de euro pe hectar. Terenul este lucrat de Maria Group Chirnogi.

Peste această firmă, condusă de libanezul El Khalill Jihad, anul trecut, mai precis în data de 12 august, a descins Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bucureşti, fiind acuzată că a prejudiciat statul cu suma de 30 de milioane de euro.

Acum, tractoarele de la Maria Group au arat terenul preşedintelui Băsescu. Suprafaţa respectivă a fost însămânţată cu grâu.

Adrian Rădulescu nu a dorit să comenteze informaţia.

Contact de Antena 3, Adrian Rădulescu a refuzat să comenteze această informaţie.
Parteneri
x close