Antena 3 CNN Politică Băsescu a promulgat Legea energiei electrice şi a gazelor naturale

Băsescu a promulgat Legea energiei electrice şi a gazelor naturale

Băsescu a promulgat Legea energiei electrice şi a gazelor naturale
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    09 Iul 2012   •   21:24

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, informează Administraţia Prezidenţială, informează Agerpres.

Legea energiei electrice şi gazelor naturale a fost adoptată, pe 14 iunie, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu 186 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi şapte abţineri, actul normativ reglementând liberalizarea pieţei energiei, dar şi creşterea etapizată a preţurilor pentru gaze la nivelul statelor UE.

Joia trecută, premierul Victor Ponta cataloga drept o "veste proastă" faptul că preşedintele Băsescu a retrimis Parlamentului legea care viza energia şi gazele, ulterior precizând însă că era vorba despre o altă lege.

"Am spus că a fost retrimisă de către preşedinte Legea energiei, cea care era în acordul cu FMI. Am verificat, nu e vorba de Legea energiei, e vorba de o ordonanţă mai veche, care se referea tot la domeniul energiei", a afirmat Ponta.

El a arătat că a cerut Parlamentului să verifice dacă această ordonanţă intra în contradicţie cu noua lege a energiei, adăugând că dacă lucrurile stau aşa retrimiterea preşedintelui este corectă.

Săptămâna trecută, preşedintele Băsescu a retrimis Parlamentului o lege care viza funcţionarea şi organizarea ANRE.


×
Subiecte în articol: ANRE
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close