Antena 3 CNN Politică Băsescu a semnat decretul de rechemare al fostului ambasador român la Chişinău

Băsescu a semnat decretul de rechemare al fostului ambasador român la Chişinău

Băsescu a semnat decretul de rechemare al fostului ambasador român la Chişinău
Sursa foto: Traian Basescu
17 Apr 2009   •   13:21

Decretul de rechemare a lui Filip Teodorescu din calitatea de ambasador al României în R. Moldova a fost semnat vineri de preşedintele Traian Băsescu, diplomatul în cauză fiind declarat persona non grata de autorităţile de la Chişinău.
Şeful statului a mai semnat decretul privind acreditarea Răduţei Matache în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Suediei.
Au mai fost acreditaţi astăzi Mihai Ştefan Stuparu, în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Noua Zeelandă, respectiv Anton Păcureţu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Bulgaria.
Ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat, în data de 8 aprilie, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, unde I -s acomunica oficial că el şi ministrul-consilier al Ambasadei, Ioan Gaborean, au fost declaraţi persona non grata.
Cei doi diplomaţi au fost obligaţi să părăsească teritoriul ţării în decurs de 24 de ore. Măsura autorităţilor moldovene a fost luată la două zile de la declanşarea protestelor de la Chişinău împotriva câştigării alegerilor de către comunişti. Români a fost acuzată de reprezentanţii instituţiilor moldovene de implicare şi susşinerea acestor manifestaţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu decret Chisinau proteste
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close