Antena 3 CNN Politică Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe pentru Mandela: Va rămâne în conştiinţa noastră ca una din cele mai importante personalităţi politice contemporane

Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe pentru Mandela: Va rămâne în conştiinţa noastră ca una din cele mai importante personalităţi politice contemporane

Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe pentru Mandela: Va rămâne în conştiinţa noastră ca una din cele mai importante personalităţi politice contemporane
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    10 Dec 2013   •   18:55

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe pentru Nelson Mandela, spunând că fostul preşedinte sud-african va rămâne în conştiinţa noastră ca una dintre cele mai importante personalităţi politice contemporane.

 
Mesajul şefului statului a fost postat marţi pe o reţea de socializare.
 
"Nelson Mandela va rămâne în conştiinţa noastră ca una dintre cele mai importante personalităţi politice contemporane, un lider vizionar care şi-a condus poporul spre libertate, în spiritul fraternităţii şi al demnităţii. 

Într-o lume marcată de violenţă, mesajul reconcilierii şi al libertăţii, pentru care Nelson Mandela a plătit cu propria sa libertate şi cu puterea de a ierta, devine un crez universal. 

Modestia şi curajul l-au însoţit în toate acţiunile sale, ca şi conştiinţa responsabilităţii faţă de viitorul naţiunii sale. 

Cu siguranţă, dacă vor medita la acest destin exemplar, generaţiile viitoare vor găsi în Nelson Mandela inspiraţia şi forţa de a clădi o lume mai bună".

Nelson Mandela a murit pe 5 decembrie, la vârsta de 95 de ani.

Sud-africanii l-au comemorat, marţi, pe Nelson Mandela, într-o ceremonie desfăşurată pe stadionul FNB, devenit un templu sacru, unde liderul african s-a adresat pentru ultima oară poporului său, la finalul Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

La funeralii a participat şi premierul român Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close