Antena 3 CNN Politică Băsescu a trimis o scrisoare către PSD şi PC, pentru a cere validarea noilor membrii ai CSM

Băsescu a trimis o scrisoare către PSD şi PC, pentru a cere validarea noilor membrii ai CSM

Băsescu a trimis o scrisoare către PSD şi PC, pentru a cere validarea noilor membrii ai CSM
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Dec 2010   •   13:48

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare liderilor Partidului Social Democrat şi Partidului Conservator, în care le solicită luarea unei decizii în privinţa validării noilor membrii ai CSM.
Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că Traian Băsescu are o problemă cu judecătorii din CSM numai din cauza faptului că nu au ieşit cei pe care îi dorea el.

"Judecătorii şi procurorii se aleg între ei. E adevărat, înteleg că nu s-au ales cei pe care îi vroia domnul Băsescu sau un alt partid politic, dar e bine că nu au ieşit cei pe care îi vroia domnul Băsescu. Membrii CSM trebuie să fie independenţi, nu trebuie să asculte de

Preşedintele social-democraţilor a precizat că, în urma unor consultări cu presedintele PNL, Crin Antonescu, a cărui părere este identică, a decis ca miercuri să fie dat votul pentru toţi membrii noi aleşi in CSM, în Senat.

 


În acelaşi timp, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că este pentru independenţa justiţiei şi că vede în opoziţia preşedintelui faţă de numirea noilor membri o încercare de a controla instituţia.

"Din câte înţeleg eu, preşedintele Traian Băsescu nu are o problemă cu votul din Senat, ci cu modul de alegere a membrilor CSM. Preşedintele spune că acest mod de alegere este invalidat de una din instanţele judecătoreşti, însă CSM este una din puţinele instituţii care nu este controlată de putere în acest moment", a declarat Daniel Constantin.




×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close