Antena 3 CNN Politică Băsescu: Absorbţia fondurilor europene este nesatisfăcătoare, dar în progres

Băsescu: Absorbţia fondurilor europene este nesatisfăcătoare, dar în progres

Băsescu: Absorbţia fondurilor europene este nesatisfăcătoare, dar în progres
Sursa foto: Foto: presidency.ro
06 Mai 2012   •   18:58

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a fost analizată, în întrevederea de duminică de la Palatul Cotroceni cu delegaţia FMI, BM şi CE, situaţia absorbţiei fondurilor europene, arătând că aceasta este "încă nesatisfăcătoare, dar în progres".
   
"O altă problemă discutată a fost legată de absorbţia fondurilor europene, încă nesatisfăcătoare, dar în progres", a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută după întrevederea cu delegaţia instituţiilor internaţionale.
 
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, afirma în urmă cu o lună, într-un interviu televizat, că ţinta de absorbţie a fondurilor UE pe 2012 rămâne de 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde pe politica de coeziune, remarcând însă că pe primul trimestru sumele absorbite real "nu sunt foarte mari".
   
"Ţinta rămâne, în continuare, 6 miliarde de euro, din care 3,5 mld. euro pe politica de coeziune. Este adevărat că în primul trimestru sumele absorbite real nu sunt foarte mari, dar, pe de altă parte, deja au fost transmise Comisiei Europene cereri de rambursare a căror sumă reprezintă pe întreg procesul peste 8%", a declarat Orban.
   
El a admis că "este un progres limitat" şi că "sunt paşi mici", dar şi-a exprimat speranţa că pas cu pas România va reuşi să atingă obiectivul de a avea o rată de absorbţie pe zona de coeziune de cel puţin 20%.
   
Orban a fost propus ca ministru al Afacerilor Europene şi în Cabinetul premierului desemnat Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: fonduri europene FMI bm UE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close