Antena 3 CNN Politică Băsescu acuză "distorsionarea mediatică" pe temele consumului de droguri şi a legalizării prostituţiei

Băsescu acuză "distorsionarea mediatică" pe temele consumului de droguri şi a legalizării prostituţiei

Băsescu acuză "distorsionarea mediatică" pe temele consumului de droguri şi a legalizării prostituţiei
Sursa foto: Traian Bãsescu
23 Sep 2009   •   17:38

Preşedintele a sărit miercuri la gâtul presei găsită vinovată pentru "distorsionarea mediatică" a dezbaterii Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice. Totuşi, şeful statului se fereşte să-şi asume integral raportul comisiei, după controversele iscate de legalizarea prostituţiei şi dezincriminarea consumului de droguri.

Într-un comunicat al Preşedinţei, şeful statului îşi manifestă supărarea faţă de mediatizarea excesivă a celor două aspecte conţinute în raport în condiţiile în care ?umbreşte amplitudinea problemelor de natură socială semnalate în raport, pentru a căror rezolvare este necesară o largă dezbatere.

Administraţia prezidenţială critică presa că nu s-a aplecat mai mult asupra altor probleme ridicate de raport: ?riscurile şi inechităţile sociale din România, sărăcia, şomajul, decalajul de şanse şi resurse între mediul rural şi urban, sistemul ineficient de protecţie socială sau scăderea accelerată a populaţiei".

Documentul subliniază că analiza Comisiei prezidenţiale cu privire la dezincrimarea drogurilor şi legalizarea prostituţiei "nu este o pledoarie, după cum nu reprezintă niciun atac la valori, ci este o analiză ştiinţifică a acestor grave fenomene" pe baza situaţiei existente şi la nivelul altor state europene.

"O serie de studii realizate în state care au legalizat deja prostituţia arată că măsura nu a avut efectele sperate în reducerea consecinţelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate", se arată în comunicat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: comisie Presedintie raport droguri prostitutie
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close