Antena 3 CNN Politică Băsescu acuză Ministerul Transporturilor că este incapabil să promoveze proiecte

Băsescu acuză Ministerul Transporturilor că este incapabil să promoveze proiecte

Băsescu acuză Ministerul Transporturilor că este incapabil să promoveze proiecte
12 Ian 2009   •   09:53

Preşedintele României, Traian Băsescu, împreună cu primul-ministru Emil Boc, au pornit, luni dimineaţă, spre Bruxelles pentru a purta o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.
Înaintea plecării spre Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă la Aeroportul "Henri Coandă". În cadrul acesteia, şeful statului a punctat câteva dintre temele care vor fi dezbătute la întâlnire.
"Obiectivul major este fixarea priorităţilor României pentru anul 2009, mai ales că este vorba de o întâlnire la care participă cu reprezentanţi ai noului Guvern", a declarat preşedintele.
Un alt subiect care va fi dezbătut la Bruxelles se referă la criza economică la nivel european şi soluţiile pe care România le vede în context european, soluţii de diminuare a efectelor crizei.
De asemenea, se va discuta şi despre accelerarea utilizării fondurilor europene.
Traian Băsescu a mai declarat că doreşte să afle viziunea Comisiei cu privire la criza gazelor generată de disputa dintre Federaţia Rusă şi Ucraina.
Pe agendă va mai figura şi aboradarea României cu privire la structura Comieiei Europene. Potrivit preşedintelui, România va rămâne fermă pe poziţia anterioară conform căreia "orice formulă ar exista pentru noua Comisie care va fi aleasă în toamna acestui an, România nu poate accepta să nu fie reprezentată de un comisar".
Traian Băsescu şi-a încheiat declaraţia de presă cu precizarea că singurul domeniu în care rapoartele Comisiei Europene au arătat că nu s-a făcut nimic este cel al Transporturilor.
"Dacă există un minister care a fost incapabil sa promoveze vreun proiect care să fie aprobat, acesta este Ministerul Transporturilor", a declarat şeful statului.
Traian Băsescu a mai precizat că discuţia cu preşedintele Comisiei Europene va dura aproximativ o oră şi jumătate, iar la finalul acesteia se vor face noi declaraţii de presă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Bruxelles gaze criza economica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close