Antena 3 CNN Politică Băsescu: Adoptarea codurilor prin răspunderea Guvernului nu înseamnă că scăpăm de monitorizare

Băsescu: Adoptarea codurilor prin răspunderea Guvernului nu înseamnă că scăpăm de monitorizare

Băsescu: Adoptarea codurilor prin răspunderea Guvernului nu înseamnă că scăpăm de monitorizare
Sursa foto: Traian Basescu
26 Feb 2009   •   15:20

Adoptarea codurilor în parlament până în luna mai nu înseamnă că monitorizarea pe justiție decisă de CE va fi și ridicată, a avertizat joi președintele Traian Băsescu. Șeful statului a precizat că s-a stabilit ca până pe 15 mai, aceste coduri să fie trecute printr-o comisie specială parlamentară,urmând ca, după acest termen, legile să fie adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului.
?Am ajuns la concluzia că aceste coduri trebuie adoptate rapid cu atât mai mult cu cât România și -a asumat ca termen de adoptare a legislației data de 1 ianuarie 2009, asta apropo de marii politicienii care merg la televizor și care spun că nu este nicio grabă cu codurile, eventual să le discutăm 5 ani în Parlament. Până pe 15 mai codurile vor sta în discuția unei comisii speciale formată din reprezentanți ai Senatului și Camerei Deputaților, iar pe 15 mai, după ce guvernul analizează observaţiile din comisia specială parlamentara, codurile vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, deci până la 20 mai codurile vor fi promulgate. Asta nu înseamnă că căpăm totuși de monitorizare. Asta nu vizează doar codurile. Se crează doar premisele ca până la sfârșitul anului 2010 să nu mai fim sub monitorizare? a precizat șeful statului.
?Actul de justiție va merge mai repede, înseamnă un proces de modernizare a justitiei noastre ceea ce este foarte bine? a mai declarat Băsescu referindu-se la conținutul celor patru coduri juridice. Președintele a explicat că ridicarea monitorizării pe Justiție depinde de mai mulți factori.
Vă pot spune însă că un raport bun crează premisele ca până la începutul lui 2010 să nu mai fim sub monitorizare. Dar cu siguranţă dacă incidente în care doi oameni se bat vor fi puternic mediatizate ca fiind Ťvremea clanurilor în Româniať, vom avea o problemă?, a spus Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close