x close

Băsescu: Adresez un apel tuturor românilor la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate şi curaj

de A.M.P    |    01 Dec 2011   •   20:23
Băsescu: Adresez un apel tuturor românilor la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate şi curaj Foto: Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, joi seară, la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională, un apel la români să aibă încredere în ei înşişi, să fie responsabili şi curajoşi.

În discursul susţinut la începutul recepţiei pe care a oferit-o la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, Traian Băsescu a apreciat responsabilitatea clasei politice pentru continuarea reformei statului.

"Suntem astăzi împreună pentru a celebra momentul fondator al României moderne - Marea Unire de la 1918, înfăptuită prin voinţa comună a clasei politice şi a tuturor românilor. În fiecare an, particip cu emoţie alături de dumneavoastră la evocarea acestui mare ideal al românilor: idealul de a avea o naţiune unită, puternică şi suverană, a cărei identitate să se poată afirma liber pe scena istoriei. Prin actul de la 1 Decembrie 1918, România şi-a asumat riscul unui parcurs despre care ştia că nu va fi uşor, dar având conştiinţa deplină a potenţialului său, a valorilor care i-au cristalizat identitatea politică şi culturală între naţiunile Europei", a spus Traian Băsescu.

El a mai afirmat că evenimentele politice care au urmat momentului de la 1918 au confirmat voinţa poporului român de a se constitui într-un stat naţional independent.

"Astăzi, România continuă procesul modernizării sale, început prin actul Unirii de la 1918. Chiar dacă situaţia economică mondială ne-a pus la încercare solidaritatea, disponibilitatea de a coopera şi de face sacrificii pentru a putea atinge obiectivele prioritare pentru România, românii au dovedit că sunt un popor puternic, care poate genera progres, să decidă în privinţa propriului destin aşa cum au făcut-o în toată istoria lor", a continuat şeful statului român.

"Cred cu toată convingerea, aşa cum am dorit să subliniez mereu, în parteneriatul dintre societatea românească şi instituţiile statului", a adăugat preşedintele.

"În această zi de mare sărbătoare pentru România, aş dori să mă adresez şi comunităţilor româneşti din Diaspora şi să le mulţumesc pentru modul în care cultivă legătura profundă cu istoria şi cultura românească, aducând astfel o contribuţie valoroasă la patrimoniul ţărilor gazdă şi la prezenţa demnă şi creatoare a poporului român în Europa. Aş vrea să adresez un apel tuturor românilor la încredere în ei înşişi, la responsabilitate, la generozitate şi curaj", a conchis şeful statului.

La recepţie participă peste o mie de persoane, între care premierul Emil Boc, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, fostul preşedinte Emil Constantinescu, Patriarhul Daniel şi judecători ai Curţii Constituţionale.

 
Get Adobe Flash player

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati