Antena 3 CNN Politică Băsescu, agent de promovare pentru campaniile turistice ale Elenei Udrea

Băsescu, agent de promovare pentru campaniile turistice ale Elenei Udrea

Băsescu, agent de promovare pentru campaniile turistice ale Elenei Udrea
Sursa foto: Traian Basescu
17 Apr 2009   •   11:38

Preşedintele Traian Băsescu se ţine de promisiunea făcută Elenei Udrea şi îi dă o mână de ajutor acesteia în promovarea campaniei ?Paşte în Bucovina? şi a litorralului românesc. Şeful statului s-a deplasat vineri în zona Sucevei pentru apterece sărbătorile pascale la Gura Humorului, una din locaţiile vizate de ministrul Turismului pentru campania sa. Preşedintele Ro­mâ­niei a promis că a doua zi de Paşte o va petrece pe litoral, un alt obiectiv turistic promovat de Udrea, şi că va asista la concertul lui Goran Bregovic.

Preşedintele a ajuns cu un elicopter la Gura Humorului, împreună cu soţia sa, Maria. După ce s-a cazat la Hotelul ?Best Western? din localitate, s-a întreţinut câteva minute la o cafea cu demnitari şi parlamentari PDL. Imediat după aterizare, şeful statului a declarat că va pleca din judeţul Suceava duminică la prânz. În acest interval îşi va vizita socrii care locuiesc în Burdujeni-sat, un cartier al municipiului Suceava, şi va face un tur al mănăstirilor din Bucovina.

Băsescu a anulat vizitarea mănăstirilor din programul de vineri, dedicându-le ziua de sâmbătă. Tot mâine este aşteptat să ajungă la Suceava pentru a vedea oul uriaş amplasat în centrul municipiului şi decorat în stil bucovinean. Oul, care are 7,25 metri înălţime, un diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone, va fi sfinţit duminică de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen.

Conform unor surse locale, citate de Mediafax, în cursul zilei de sâmbătă ar urma să ajungă în judeţul Suceava şi fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu.

Preşedintele va asista la slujba de Înviere la Mănăstirea Humorului, de unde va lua lumină adusă cu avionul de la Ierusalim, urmând ca duminică să plece la Constanţa, unde va lua parte la concertul lui Goran Bregovic.

Preşedintele anunţase încă din februarie că va veni în zona Sucevei, în vederea promovării programului "Paşte în Bucovina" susţinut de ministrul Turismului Elena Udrea şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Evenimentul, desfăşurat în perioada 10 ? 23 aprilie, cuprinde o serie de manifestări. : ?Drumul ouălor încondeiate?, ?Spovedeşte-te în Bucovina?, Veniţi de luaţi lumină în Bucovina?, ?Săptămâna luminată în Bucovina? şi ?Plantează copacul tău în Bucovina?.

În această perioadă, au loc manifestările "Paştele în Bucovina", demarate la data de 10 aprilie, printre care se numără un târg de Paşte în centrul municipiului Suceava, unde meşteri populari expun produse specifice acestor sărbători.

Printre evenimentele cheie ale programului de promovare a turismului în judeţul Suceava, realizat de Consiliul Judeţean Suceava în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Ministerul Turismului şi 40 de primării din judeţ, se numără aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim, sfinţirea şi înscrierea în Cartea Recordurilor a unui ou de Paşte de 7,25 metri înălţime şi un diametru de 4,6 metri, aducerea la Muzeul de Istorie din Suceava a steagului de luptă a lui ştefan ce Mare şi un concert susţinut de pianistul Richard Clayderman.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close