Antena 3 CNN Politică Băsescu: Am constatat o oarecare insatisfacţie privind funcţionarea coaliţiei, care aş vrea să meargă mult mai bine

Băsescu: Am constatat o oarecare insatisfacţie privind funcţionarea coaliţiei, care aş vrea să meargă mult mai bine

Băsescu: Am constatat o oarecare insatisfacţie privind funcţionarea coaliţiei, care aş vrea să meargă mult mai bine
Sursa foto: traian basescu
26 Mai 2009   •   01:41

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, după întâlnirea cu grupurile parlamentare ale PDL şi cu miniştrii partidului, că a constatat o oarecare insatisfacţie la parlamentarii PDL privind modul de funcţionare a alianţei de guvernare.

"Îmi este clar că la parlamentarii PDL este o oarecare insatisfacţie pentru modul cum funcţionează alianţe pentru a realiza programul de guvernare şi pe cel de reformă", a spus Băsescu după întâlnirea de aproape două ore cu democrat-liberalii.

El a susţinut că cele două partide trebuie să mai discute.

Preşedintele s-a declarat dispus să se întâlnească şi cu alte grupuri parlamentare, dacă problemele aduse în discuţie vor fi de interes.

Pe de altă parte, Traian Băsescu şi-ar dori un sistem electoral care să permită PDL-ului să guverneze singur, să aibă majoritate în parlament şi ?un peşedinte puternic? la Cotroceni. Pentru aceasta, şi-a exprimat susţinerea pentru votul uninominal cu un singur tur de scrutin în care câştigătorul locului întâi să ia şi colegiul.

Traian Băsescu a explicat că reprezentanţii PDL sunt nemulţumiţi pentru că nu s-a trecut încă la procesele de reformă pentru care cele două partide s-au angajat. "Ei consideră că una din marile probleme este chiar modul cum funcţionează coaliţia, modul cum partenerii lor îşi realizează angajamentele. Vă asigur că, dacă voi fi invitat la PSD, voi merge şi acolo să avem o discuţie, pentru că este în atribuţiunile mele, ca om care a avut o responsabilitate consistentă în formarea acestei coaliţii, să privesc şi la problemele care apar şi ,eventual, să le mediez, dacă este nevoie de o mediere pentru ca procesele de reformă să meargă înainte. Am pus un accent deosebit pe necesitatea reformării justiţiei, ne trebuie Codurile, trebuie clarificate problemele legate de dosare. Acest lucru nu-l poate face PDL singur", a subliniat şeful statului.

Întrebat dacă, personal, este mulţumit de felul în care funcţionează alianţa de guvernare, preşedintele a spus că ar vrea "să meargă mult mai bine".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close