Antena 3 CNN Politică Băsescu: Am pierdut 80% din electorat pentru că am acceptat coaliţia PSD-PD-L

Băsescu: Am pierdut 80% din electorat pentru că am acceptat coaliţia PSD-PD-L

Băsescu: Am pierdut 80% din electorat pentru că am acceptat coaliţia PSD-PD-L
22 Dec 2008   •   23:50

Pierderile poltiice în urma coaliţiei de guvernare PSD-PD-L sunt de neegalat, mai ales că 80% din electoratul meu era unul anti-PSD, a declarat preşedintele Traian Băsescu, invitat la emisiunea "Naşul", pe B1 TV. ?Cred că acest electorat nu mai este al meu după ce a văzut că am făcut compromisul suprem?, a spus şeful statului.
Din 1999 până acum am fost un adversar neîmpăcat al PSD-ului, mărturiseşte Băsescu. "În 16 ani ne-am epuizat potenţialul de ură şi nu mai avem ce să ne spunem de rău. Dragoste nu o să fie niciodată. Doar conjunctura ne-a addus aici pe un program care mai trebuie ajustat", a declarat preşedintele.
Am fost nevoit să dau un guvern solid României, pentru că 2009 şi 2010 vor fi ani de criză. Abia din 2011 ieşim din această perioadă dificilă, a spus Traian Băsescu.
Şeful statului a mărturisit că majoritataa PSD-PDL nu era dorită de oameni care nu i-ar fi plăcut să o dorească, precum Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu, Relu Fenechiu, Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Viorel Hrebenciuc..
Preşedintele a dezvăluit culisele desemnării ca premier pe Theodor Stolojan. "Încă de luni, am luat decizia desemnării unui premier de la PD-L. Am aşteptat până miercuri ca PNL să se flexibilizeze. Dacă îl desemnam de luni pe Stolojan, închideam uşa PNL. Liberalii nu au vrut să cedeze. Miercuri, nu mai puteam amâna momentul pentru că, la 10 zile de la desemnare, trebuia făcut guvernul, menţinându-mi promisiunea ca pe 22 decembrie să avem guvern", a povestit Băsescu.
Şeful statului a istorisit şi faptele care au precedat retragerea de către Theodor Stolojan a mandatului de premier. "Sâmbătă, la prânz, Stolojan mi-a pus hârtia pe masă. L-am rugat ca aceasta să nu fie o discuţie definitivă. Să o mai analizeze şi să mă informeze duminică. Nu mi-a dat niciun motiv. Mi-a spus că e decizia lui", a spus Băsescu.
Nu sunt un adept al republicii prezidenţiale. Nu e specifică României, nu e specifică Europei. E de preferat o republică semiprezidenţială, cu delimitarea clară a puterilor în stat, a declarat Băsescu.
Şeful statului e de părere că reforma României nu se poate face fără o majoriate parlamentară şi se declară mulţumit de actualul guvern.
Traian Băsescu a amintit despre reformele care trebuie să se impună în România şi neregulile care trebuie soluţionate, precum veniturile foarte mari pe care angajaţii anumitor sectoare şi le atribuie. Preşedintele a dezvăluit că pensiile unor magistraţi sunt mai mari decât salariul său de şef de stat şi că mulţi s-au transferat în acest sector, înainte de pensionare, doar pentru a obţine restepctivul venit odată cu retragerea din activitate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coalitia de guvernare
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close