Antena 3 CNN Politică Băsescu ameninţă cu dizolvarea Parlamentului şi spune că Geoană şi Tăriceanu nu vor fi premieri

Băsescu ameninţă cu dizolvarea Parlamentului şi spune că Geoană şi Tăriceanu nu vor fi premieri

Băsescu ameninţă cu dizolvarea Parlamentului şi spune că Geoană şi Tăriceanu nu vor fi premieri
10 Noi 2008   •   21:41

Preşedintele Traian Băsescu se dovedeşte a fi un şef de stat jucător în actuala campanie electorală, deşi alegerile pentru preşedinţie vor avea loc abia anul viitor. Într-o emisiune de la B1 Tv Băsescu a atacat o ipotetică acţiune de suspendare a sa de către viitorul Parlament, făcând chiar referire la o ?lovitură de stat?.
?Am luat măsurile legale pentru a preveni o lovitură de stat în România. Nu aş fi făcut această precizare dacă domnul Dan Voiculescu nu ar fi amintit într-o emisiune de posibila mea suspendare din funcţie.?
?Să încerci de două ori lovituri de stat (...) dacă prima dată nu am creat un conflict, am acceptat hotărârea Parlamentului, acum mergem la Curtea Constituţională, sunt măsuri legale de a obliga Curtea Constituţională de a se pronunţa pentru legalitatea suspendării?, a spus Băsescu.
Băsescu a detaliat chiar ce ar urma să se întâmple în eventualitatea unei suspendări: ?După ce Parlamentul va vota suspendarea preşedintelui, nu voi pleca de la Cotroceni ci voi ataca hotărârea la Curtea Constituţională.?
Băsescu a mai sugerat încă odată faptul că desemnarea premierului va fi decisă la Cotroceni. El a spus explicit că indiferent de propunerea partidelor, numirea viitorului premier va depinde de decizia sa. Anterior, Băsescu declarase că în nici un caz nu îl va mai numi premier pe liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, iar acum a confirmat acest lucru, făcând referire directă şi la Mircea Geoană. "Geoană candidează poate la funcţia de premier de Dăbuleni, iar Tăriceanu la cea de premier de Cioflingeni", a spus ironic Băsescu. ?Dacă se ratează de două ori numirea unui premier, şeful statului poate dizolva Parlamentul. Jurnalistic pare o ameninţare, dar e ceea ce prevede Constituţia?, a declarat Băsescu în legătură cu acest caz.
Preşedintele consideră că viitorul premier trebuie să fie unul de încredere. "România nu mai poate intra în nebunia unei guvernări minoritare. Trebuie să desemnez un premier în care să am încredere, să fie un om care să nu creeze conflilcte între partide", a spus Traian Băsescu. Şeful Statului a continuat pe aceeaşi temă precizând că Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu au antecedente în privinţa încrederii. "Nu am încredere în ei", a declarat Băsescu.
Întrebat despre Theodor Stolojan, ca o propunere în funcţia de premier al României, preşedintele a spus că "nu aş vrea să vă spun totuşi numele candidatului, dar domnul Stolojan nu a fost într-o campanie care să mă facă să nu am încredere în dânsul în 2004".
Traian Băsescu a sugerat şi faptul că jurnaliştii întreţin artificial tensiunea dintre el şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. ?La Bruxelles ziariştii nu au înţeles că am vorbit de teme diferite, nu a fost vorba de o dispută acolo. Dpunct de vedere constituţional colaborarea noastră este în regulă, nu este ca în Polonia?, a subliniat şeful statului.
În acelaşi timp, Deşi a ţinut mereu să precizeze că actuala Constituţie îl face intangibil pe preşedinte, Traian Băsescu nu a explicat şi implicarea sa în actuala campanie electorală în condiţiile în care şeful statului ar trebui să fie deasupra partidelor. Un cititor, Carol Andrei din Piatra Neamţ, ne-a trimis un spot electoral din actuala campanie, spot în care apare chiar Traian Băsescu. ?Vreau să vă rog să-l întrebaţi pe preşedintele Traian Basescu dacă este corect ca dânsul să apară în spotul electoral al PD-L?, scrie cititorul Carol Andrei. Iată imaginile:
TRAIAN BĂSESCU ÎN SPOTUL UNUI CANDIDAT PD-L

Dacă ai fost martorul unui scandal în trafic sau al unor fenomene meteorologice deosebite, ai luat parte la evenimente inedite sau, pur şi simplu, te-a amuzat o anumită situaţie pe care vrei să o vadă şi alţii, contactează-ne. Dacă ai filmat sau fotografiat un astfel de eveniment şi vrei să apară la Antena 3, trimite-ne clipul tău video sau fotografiile pe adresa de mail [email protected].
Cei care ne trimit astfel de materiale video sau foto confirmă faptul că sunt titulari ai drepturilor aferente operelor respective şi că sunt de acord ca acestea să fie exploatate de Antena 3.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Palatul Cotroceni
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close