Antena 3 CNN Politică Băsescu: Analizez posibilitatea să nu mai candidez încă o dată

Băsescu: Analizez posibilitatea să nu mai candidez încă o dată

Băsescu: Analizez posibilitatea să nu mai candidez încă o dată
Sursa foto: traian basescu
27 Ian 2009   •   11:16

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la postul public de televiziune, că ia în calcul şi varianta să nu mai candideze pentru un nou mandat la Cotroceni, dacă va constata că politica economică a Guvernului Boc va eşua.
Astfel, şeful statului a vorbit pentru prima dată în public despre posibilitatea de a renunţa la a se înscrie în cursa prezidenţială pentru un al doilea mandat. De altfel, anterior el a mai afirmat că este deplin responsabil de eşecul sau succesul actualei formule de guvernare.
"Iau în serios orice posibilitate în ceea priveşte viaţa politică şi vă asigur că dacă voi ajunge la concluzia că, deşi există o majoritate puternică în Parlament, criza economică îi va afecta pe români mai mult decât ar trebui să-i afecteze ca urmare a condiţiilor pe care noi le avem, sigur că analizez şi posibilitatea să nu mai candidez încă o dată", a spus Băsescu.
"Dacă politica economică a Guvernului va fi un eşec, cu ce credibilitate te poţi duce în faţa electoratului?" . Întrebat dacă numai politica economică este problema, Băsescu a spus că aceasta este vitală în 2009, fiind şi motivul pentru care urmăreşte cu atenţie toate acţiunile Guvernului. "Sper ca după buget, guvernarea să devină tot mai coerentă", a spus Băsescu.
Anunţul vine în momentul în care cele două formaţiuni încearcă să intre în ritmul guvernării şi pare că îşi încearcă reciproc limitele prin diferite şicane. De asemenea, în aceste zile s-a vorbit din ce în ce mai des despre posibilii contra-candidaţi din partea PSD sau PNL.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close