Antena 3 CNN Politică Băsescu ar fi propus UDMR un singur judeţ pentru Harghita şi Covasna. Sever Voinescu dezminte

Băsescu ar fi propus UDMR un singur judeţ pentru Harghita şi Covasna. Sever Voinescu dezminte

Băsescu ar fi propus UDMR un singur judeţ pentru Harghita şi Covasna. Sever Voinescu dezminte
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iun 2011   •   19:16

După intense negocieri, preşedintele Traian Băsescu împreună cu membri PDL au venit cu o propunere concretă pentru UDMR: o hartă a României cu 9 judeţe. Maghiarii au timp de gândire până pe 29 iunie pentru a da un răspuns concret, potrivit unor surse din UDMR citate de Gândul.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă mai mulţi membri ai Uniunii exercită presiuni asupra liderului Kelemen Hunor, pentru a alege varianta ieşirii de la guvernare.

Liderii UDMR au declarat în nenumărate rânduri că destrămarea Ţinutului Secuiesc prin despărţirea Mureşului de Harghita şi Covasna ar avea un efect extrem de nociv pentru întreaga comunitate maghiară.

"Noi nu acceptăm varianta 8 regiuni transformate în 8 judeţe. Căutam varianta de mijloc, care va fi varianta de mijloc în acest moment nu ştiu", a declarat Kelemen Hunor, după întâlnirea cu parlamentarii UDMR.

Deşi mai mulţi preşedinţi de filiale din Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş au făcut diverse înţelegeri cu USL la nivel local, sursele din UDMR spun că aceste înţelegeri vor întrerupte cu certitudine, odată cu acceptarea noii oferte de către Uniune.

Marko Bella confirmă, Sever Voinescu dezminte

Vice-premierul Marko Bella a confirmat propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

"Deşi PDL ţine la ideea judeţelor mari, în acest moment ar fi dispuşi să accepte o soluţie separată pentru Secuime, ceea ce ar însemna că, deşi daca ar fi opt judete, cele două judete secuieşti Harghita şi Covasna şi-ar păstra în continuare statutul", a declarat Marko pentru televiziunea maghiară din Ardeal, citat de Transindex.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu a declarat, în direct pentru Antena 3, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, că nu există nici o ofertă din partea PDL în ceea ce priveşte un Ţinut Secuiesc.

 


"Informaţia care a stârnit atâta patimă conform căreia PDL ar fi propus această variantă nu este adevărată. Ceea ce contează şi vreau să înregistraţi este că nu există o asemenea propunere, care să alăture judeţel Harghita şi Covasna într-un judeţ. Discuţiile politice sunt în curs, există un proces de negociere extrem de intenst dar pot să vă spun clar că PDL nu a făcut o astfel de propunere”

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor UDMR
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close