Antena 3 CNN Politică Băsescu: Aş putea să îl chem pe Iohannis la o discuţie

Băsescu: Aş putea să îl chem pe Iohannis la o discuţie

Băsescu: Aş putea să îl chem pe Iohannis la o discuţie
Sursa foto: basescu
26 Noi 2009   •   20:04

Preşedintele Traian Băsescu participă la o emisiune la postul Realitatea TV. Iată principalele declaraţii ale lui Băsescu.

-Sunt extraordinar de mulţumit de turul întâi. Pentru mine e extraordinar ce s-a întâmplat la referendum. Cred că este un semnal d eo forţă extraordinară care arată câteva lucruri extrem d eimportane şi dacă am face eroarea să nu preluăm semnalul aşa cum românii ni l-au dat nu am fi demni să îi reprezentăm.

-Românii vor reformarea instituţilor statului.

-Sunt un politician care a făcut şi multe greşeli în mandatul lui, şi românii mă ceartă, dar iată un semnal bun pe care mi l-au dat. Este soluţia corectă şi aşteptată de români.

-Ce s-a format acum nu este o alianţă electorală ci una conjuncturală. Nu am fost un preşedinte comod, mai ales pentru clasa politică. Dacă v-aş întreba dacă am jignit vreodată, nu cred că mi-aţi putea-o spune.

-Voturile le primeşti în ziua alegerilor, şi apoi un mandat întreg trebuie să le aperi, princ eea ce faci şi zici, prin căldura faţă de oameni. Nu ştiu dacă eu am reuşit. Vom vedea peste câteva zile.

-Nu am fost niciodată la Grivco. Sau cred că am fost când am discutat în 2004 intrarea PC-ului la guvernare. Nu m-am ascuns. Toată lumea ştia că mă duc cu căciula în mână să mai găsesc nişte voturi pentru a crea o majoritate.

-La vremea respectivă nu era încă inventat termenul de mogul. Acum îşi permit să folosească televiziunile în politică.

-Preocuparea mea este ca România să aibă un guvern care să lucreze pentru oameni şi nu pentru oamenii de afaceri.

-Obligaţia mea este să previn să se întâmple un lucru care să îi dezavantajeze pe români. Am obligaţia să previn ca un grup să realizeze un program economic care să îi dezavantajeze pe oameni.

-În loc să mergi la sediul unei firme, mai bine mergi într-un loc public. La o grădină de vară să bei o bere, dacă vrei transparenţă.

-Eu m-am lămurit când partidele au venit la consultări inflexibile. Care putea fi poziţia preşedintelui?

-Eu am aflat că decizia numirii premierului a fost luată la GRIVCO. E un lucru greu de acceptat de un şef de stat. Ar fi fost mai corect dacă mă preveneau că sunt un grup de politicieni care are o soluţie.

-Dupa ce se clarifică situaţia Guvernului Negoiţă, aş putea să-l chem pe Iohannis la o discuţie.

-Ca să fie Johannis, ar trebui să am o discuţie cu el ca programul de guvernare să nu se stabilească la domnul Patriciu. Ar trebui să îmi dea asigurări că este un guvern agreat de el.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close