Antena 3 CNN Politică Băsescu, atac la un fost ministru PDL: Oameni pe care i-am sprijinit să fie miniştri îmi dau lecţii despre numirea procurorilor

Băsescu, atac la un fost ministru PDL: Oameni pe care i-am sprijinit să fie miniştri îmi dau lecţii despre numirea procurorilor

Băsescu, atac la un fost ministru PDL: Oameni pe care i-am sprijinit să fie miniştri îmi dau lecţii despre numirea procurorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Mar 2014   •   09:11

Preşedintele Băsescu a declarat, duminică seara, că nu o să uite, pentru că l-a durut, că oameni care i-au fost aproape şi pe care i-a sprijinit să fie miniştri îl critică la TV pe tema numirii procurorilor, iar întrebat dacă se referă la Monica Macovei, a spus: "La cine vreţi dumneavoastră".

 
Şeful statului a precizat că desemnarea procurorilor este un subiect sensibil pentru el.
 
"Îmi aduc aminte câţi oameni lipsiţi de corectitudine faţă de mine mă criticau că nu l-am numit pe Morar la Parchetul General şi de ce o numesc pe Kovesi la DNA. I-am considerat cu atât mai incorecţi (...) când în acea perioadă mie îmi era extrem de greu, cu o majoritate în Parlament de peste 70% şi cu o lege care spunea că cel care face propunerile este ministrul Justuiţiei... Şi, din studioul ăsta, exact oameni care au scris legea îmi dădeau lecţii. Şi asta nu o să uit niciodată", a spus Traian Băsescu, la B1TV, potrivit Mediafax.

Preşedintele a continuat: "Îmi dădeau lecţii şi îmi spuneau cum am trădat eu Parchetul, în timp ce ei sunt de ani buni pe la Bruxelles, şi cel care s-a luptat aici, zi de zi, pentru protejarea intervenţiilor în Parchete şi în justiţie, am fost eu. E uşor să vii de la Bruxelles, o dată pe săptămână, să o faci pe profesorul, dar pe acei oameni îi consider că au fost mai necinstiţi faţă de mine decât salariaţii care mă atacă seară de seară, pentru că mi-au fost aproape".
 
Întrebat dacă se referă la Monica Macovei, Traian Băsescu a replicat: "Mă refer la cine vreţi dumneavoastră".
 
"Le-am fost aproape, i-am sprijinit să facă politică, i-am sprijinit să fie miniştri pe picioarele lor şi necontrolaţi de partide şi apoi îmi dădeau lecţii, când ei ştiau că au modificat legea, pentru că legea nu a fost cu propunere de la ministru, ci de la CSM. Lucrul ăsta nu o să îl uit. (..) Oameni care au contat pentru tine şi de dragul imaginii lor, până şi pe cel care i-a luat dintr-un ONG şi i-am spus eşti ministru, şi când îi auzeam cum povesteau cum l-au găsit pe Morar, când eu ştiu că am avut o singură exigenţă: caut-l pe procutorul care a avut curaj să aresteze un senator PD", a mai spus şeful statului.
 
Traian Băsescu a arătat că nu a fost niciodată la bilanţurile DNA, DIICOT, ci doar la Parchetul General şi a adăugat că pentru aceşti oameni trebuia să se ducă, să le mulţumească, că este ultimul an de mandat, iar ei au devenit puternici în mandatul lui.
 

×
Subiecte în articol: Monica Macovei
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close