Antena 3 CNN Politică Băsescu: Au fost negocieri între PSD şi PDL, timp de patru zile. Am pe birou şi repartiţia banilor (VIDEO)

Băsescu: Au fost negocieri între PSD şi PDL, timp de patru zile. Am pe birou şi repartiţia banilor (VIDEO)

Băsescu: Au fost negocieri între PSD şi PDL, timp de patru zile. Am pe birou şi repartiţia banilor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   08:50

Traian Băsescu a vorbit, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, despre o presupusă înţelegere dintre PSD şi PDL, cu privire la ieşirea din sală a social democraţilor în momentul votării Legii pensiilor. Şeful statului a ţinut să confirme că ar fi existat într-adevăr o înţelegere între cele două partide, de care ar fi ştiut de la bun început şi Victor Ponta. În replică, liderul PSD susţine că şeful statului se comportă ca un om disperat.

Traian Băsescu susţine că negocierile s-au desfăşurat pe durata a patru zile şi că ar avea documente la el pe birou care prezintă repartiţia banilor pe care ar fi urmat să-i primească cei din PSD.

"Domnul Ponta minte cu neruşinare, ştie foarte bine că partidul lui a făcut o negociere, ştiu şi cu cine s-a făcut negocierea. Eu am două reclamaţii pe birou, una de la Victor Ponta, o foaie de hârtie în care spune că Roberta Anastase a stimulat fraudarea voturilor, şi un alt set de documente care arată repartiţia banilor. Trebuie să ştiţi că au fost negocieri care au durat patru zile. În faza iniţială s-a negociat la nivel de şefi de grupuri parlamentare, după care s-au dat unor consilieri liniile de repartiţie a banilor şi a fost trimisă premierului solicitarea PSD ca să nu participe la vot", a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni difuzate la B1Tv.

Preşedintele a ameninţat, totodată, că, dacă Emil Boc şi membrii Guvernului vor plăti în vreun fel înţelegerea cu PSD, va cere public demisia premierului.

Ca replică la declaraţiile preşedintelui, liderul PSD Victor Ponta a declarat pentru ziarul Gândul că nu este deloc intimidat de spusele acestuia şi că Băsescu se comportă "ca un om disperat".

"Şi-a dat seama că, cerându-i Robertei Anastase să fure voturile la pensii, el este condamnat pentru această ţară" a spus liderul PSD.

"Se comportă exact ca un om disperat, care ştie că nu-şi mai poate reface imaginea după ce a furat voturile şi a apărat-o pe Anastase" a adăugat Ponta.

Declaraţiile preşedintelui vin pe fondul scandalului iscat săptămâna trecută, la votul final pe legea pensiilor. După o şedinţă de 10 ore, Roberta Anastase a anunţat că în sală erau 170 de deputaţi, când în realitate erau doar 80, aşa că Legea pensiilor a fost adoptată. În urmă cu două zile, Roberta Anastase şi Victor Ponta au avut o discuţie extrem de aprinsă în Parlament pe baza Legii Pensiilor, discuţie care s-a încheiat cu o plângere penală din partea ambelor părţi: una pentru fraudare a votului în plen, iar alta pentru vot în absenţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close