Antena 3 CNN Politică Băsescu avertizează PDL: Dacă la parlamentare nu luaţi 50% plus unu din scorul USL mergeţi în opoziţie

Băsescu avertizează PDL: Dacă la parlamentare nu luaţi 50% plus unu din scorul USL mergeţi în opoziţie

Băsescu avertizează PDL: Dacă la parlamentare nu luaţi 50% plus unu din scorul USL mergeţi în opoziţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Apr 2012   •   13:58
Traian Băsescu a lansat o avertizare pentru liderii PDL, luni noaptea, în întâlnirea din Modrogan. Preşedintele a spus că, în cazul în care partidul nu obţine la alegerile parlamentare din toamnă, cel puţin jumătate plus unu din scorul USL, va trece în opoziţie, informează Mediafax.

Scopul înrâlnirii de luni noapte dintre Traian Băsescu şi liderii PDL a fost stabilirea obiectivului PDL pentru alegerile parlamentare din noiembrie.

Şeful statului le-a spus PDL-iştilor că va aplica ad literam prevederile constituţionale privind formarea Guvernului. Preşedintele s-a referit la faptul că la consultările pe această temă trebuie invitate partidele din Parlament, nu alianţele.

În aceste condiţii, Băsescu a spus că dacă PDL vrea să rămână la guvernare şi după alegerile parlamentare din acest an, trebuie să obţină mai mult de jumătate din scorul USL. "Dacă nu, treceţi în opoziţie", i-ar fi avertizat Traian Băsescu pe democrat-liberali.

Preşedintele nu a comentat direct excluderea lui Cristian preda din PDL, însă le-a adresat următoarea întrebare liderilor democrat-liberali: "Îi daţi pe toţi afară?"

 

×
Subiecte în articol: opozitie pdl USL alegeri parlamentare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close