Antena 3 CNN Politică Băsescu: Aveţi un preşedinte care se respectă, nu încercaţi să îl umiliţi (VIDEO)

Băsescu: Aveţi un preşedinte care se respectă, nu încercaţi să îl umiliţi (VIDEO)

Băsescu: Aveţi un preşedinte care se respectă, nu încercaţi să îl umiliţi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Sep 2010   •   08:22

Preşedintele Traian Băsescu a comentat pe marginea cazului Sorin Ovidiu Vîntu, joi seară, la întoarcerea de la Bruxelles. Deşi iniţial părea că subiectul nu îl interesează, şeful statului a ţinut să precizeze că nu a intervenit la judecători sau procurori în cazul Vîntu. "Aveţi un preşedinte care se respectă, care niciodată nu o să îi spună unui judecător - judecă aşa!", spune Traian Băsescu. Preşedintele susţine că singurul care trebuie să ofere explicaţii este omul de afaceri, proaspăt eliberat din arest.

Acuzat de Sorin Ovidiu Vîntu că ar face presiuni asupra magistraţilor, preşedintele Traian Băsescu s-a simţit... umilit.

"Nu încercaţi să vă umiliţi preşedintele care vă reprezintă oriunde, în baza minciunilor unora care trebuie să răspundă în faţa legii, fie că e vorba de furat de bani, de furat de accize, de furat terenuri, de furat tot ce au putut să fure", le-a spus Traian Băsescu jurnaliştilor aflaţi la Aeroportul Henri Coandă.

"Plecaţi de la premisa că aveţi un preşedinte care se respectă, care niciodată n-o să spună unui judecător -  judecă aşa, care niciodată n-o să-i spună unui procuror - ia-l pe cutare. Asta se făcea în alte vremuri!", a continuat preşedintele.



Şeful statului spune că alţii trebuie să dea socoteală pentru faptele lor.

"Trebuie să răspundă cel care a furat banii de la FNA, de la FNI. Trebuie să răspundă în faţa legii că a furat vreo 300 de mii de români. Reporter: totuşi a fost eliberat. Da. Eu nu am spus că trebuie judecaţi în stare de arest", a spus şeful statului.

Anterior acestor declaraţii, în timpul conferinţei susţinută la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a răspuns sec atunci când a fost întrebat despre aşa-zisul sprijin cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu la referendumul din 2007.

"Dacă dumneavoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat cred că faceţi o greşeală. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat", a spus Băsescu.

Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat zilele trecute că Traian Băsescu i-ar cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea preşedintelui. Omul de afaceri a declarat că reprezentanţi ai preşedintelui i-ar fi cerut să cedeze o parte din trustul său media, însă a refuzat. Şi tocmai acest refuz ar fi dus la o serie de controale în trustul condus de Vîntu, culminând cu arestarea sa.

Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit, joi seară, arestul de la Cercetări Penale, după ce judecătorii Curţii de Apel au admis recursul avocaţilor. Omul de afaceri nu a dorit să facă vreun comentariu.

Antena3.ro


×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close