Antena 3 CNN Politică Băsescu, după BREXIT: "Ce ai făcut, David Cameron?”

Băsescu, după BREXIT: "Ce ai făcut, David Cameron?”

Băsescu, după BREXIT: "Ce ai făcut, David Cameron?”
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    24 Iun 2016   •   09:42

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, menţionând că este "momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi". 

"Ce ai făcut, David Cameron? Nu am crezut că este posibil. Marea Britanie părăseşte UE. Jocul politic intern al politicienilor britanici a dus la organizarea unui referendum în care 46 de milioane de oameni au fost chemaţi să dea un vot într-o chestiune extrem de complicată, pe care foarte puţini dintre votanţii britanici au înţeles-o. Marea majoritate a votat în deplină necunoştinţă de cauză asupra mecanismelor şi consecinţelor părăsirii UE. Procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani. Oare cât de 'unit' va mai rămâne şi Regatul Unit? Este momentul solidarităţii depline pentru cei 27 rămaşi", a scris Traian Băsescu, vineri, pe Facebook. 

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit estimărilor marilor canale de televiziune ale ţării, la finalul unui referendum istoric care a făcut deja să se simtă primele sale efecte asupra pieţelor asiatice, potrivit AFP şi Reuters.

După numărarea a peste 90% din voturi începe să se contureze din ce în ce mai clar ce au ales britanicii. 51,7% dintre ei nu vor să mai facă parte din Uniunea Europeană.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close