Antena 3 CNN Politică Băsescu: Când Guvernul va depune listele la CC voi cere scurtarea termenului de pronunţare

Băsescu: Când Guvernul va depune listele la CC voi cere scurtarea termenului de pronunţare

Băsescu: Când Guvernul va depune listele la CC voi cere scurtarea termenului de pronunţare
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Aug 2012   •   20:36

Traian Băsescu, a declarat că imediat ce Guvernul va depune la Curtea Constituţională listele electorale, el se va adresa CC cu o cerere de scurtare a termenului la care Curtea ar trebui să se pronunţe privind validarea sau invalidarea referendumului, scrie Mediafax.
   
"Guvernul a primit, din câte am înţeles, o scrisoare de clarificare de la Curtea Constituţională în care li se transmite din nou că trebuie să predea Curţii listele după care s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie. Listele aşa cum au fost ele actualizate, pentru că aceste liste au fost actualizate pe 11 iulie, aşa cum prevede legea. Deci este un lucru foarte simplu: pui într-un camion listele electorale, te prezinţi cu el la sediul CC, ai grijă să fie oameni suficient de mulţi, pentru că în jumătate de oră poţi să predai la Curtea Constituţională aceste liste, cu proces-verbal. Este o chestiune care se poate rezolva în câteva ore", a declarat Băsescu.

Guvernul ar trebui să se grăbească să trimită listele electorale la Curtea Constituţională, pentru că nu mai poate fi menţinută situaţia de criză politică, potrivit acestuia.
   
"Vă asigur că în momentul în care Guvernul va face acest pas, să pună la dispoziţie listele electorale, mă voi adresa Curţţii Constituţionale cu o cerere de scurtare a termenului dat pentru sedinţa de validare sau invalidare a referendumului. Până atunci sunt ţinut de data de 31 august, când Guvernul are termen sa predea aceste liste", a adăugat Băsescu.

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close