Antena 3 CNN Politică Băsescu, către Vadim, la înmânarea certificatelor de europarlamentari: "Vă evacuez!" (VIDEO)

Băsescu, către Vadim, la înmânarea certificatelor de europarlamentari: "Vă evacuez!" (VIDEO)

Băsescu, către Vadim, la înmânarea certificatelor de europarlamentari: "Vă evacuez!" (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu Vadim Tudor
11 Iun 2009   •   15:04

Toţi cei 33 de europarlamentari români, aleşi în urma scrutinului din 7 iunie, şi-au primit, joi, certificatele, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Biroului Electoral Central.

La festivitate au luat parte premierul Emil Boc, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, liderii partidelor politice, dar şi şeful statului.

După înmânarea certificatelor de europarlamentari, Traian Băsescu a susţinut un discurs în care a vorbit despre responsabilităţile care le revin aleşilor.

La un moment dat, preşedintele a făcut o pauză pentru a-l "mustra" pe unul dintre proaspeţii eurodeputaţi, Corneliu Vadim Tudor, care făcea haz că şi europarlamentarul udemerist Sogor Csaba fusese inclus de Băsescu în discurs printre români.

"Domnule Vadim, vă evacuez!", l-a avertizat, râzând, şeful statului pe liderul Partidului România Mare."Nu, nu. Spuneam că şi Sogor Csaba este europarlamentar român", a replicat Vadim Tudor.

După discursul ţinut la ceremonie, Băsescu a ciocnit o cupă de şampanie cu cei prezenţi, prilej pentru liderul PRM să comenteze gusturile prezidenţiale în materie:"Păi şampanie îi trebuie lui? Trebuie ceva să se dreagă".

Când s-a apropiat Traian Băsescu, Corneliu Vadim Tudor i-a spus: "Nu mă evacuaţi", la care şeful statului a răspuns: "Te evacuez, maestre, te evacuez până la urmă". Traian Băsescu s-a întors şi s-a îndepărtat, fără a ciocni cupa de şampanie cu cei doi europarlamentari "creştini patrioţi", Vadim Tudor şi George Becali.

Întrebat, după plecarea preşedintelui de la eveniment, ce discuţie a purtat cu Băsescu după ce a primit certificatul de europarlamentar, Vadim Tudor a răspuns că i-a propus şefului statului să îngroape "securea războiului", la care acesta s-a arătat a fi de a acord, însă a ţinut să îi amintească liderului PRM câte "răutăţi" a încasat din publicaţia România Mare. "Eu i-am răspuns că îl pun premier când voi fi preşedinte. Ce putea el să răspundă la aşa ceva?", arătat Corneliu Vadim Tudor.



Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close