Antena 3 CNN Politică Băsescu: Corupţia este un risc pentru securitatea naţională. Vedeţi exemplul Ucraina

Băsescu: Corupţia este un risc pentru securitatea naţională. Vedeţi exemplul Ucraina

Băsescu: Corupţia este un risc pentru securitatea naţională. Vedeţi exemplul Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2014   •   13:30
Lipsa statului de drept şi corupţia reprezintă riscuri pentru securitatea naţională - a afirmat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei dezbateri organizate de Fundaţia Mişcarea Populară. Şeful statului a dat în acest caz exemplul Ucrainei, despre care susţine că a ajuns să fie la discreţia Federaţiei Ruse în primul rând din cauza corupţiei.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că lipsa statului de drept şi corupţia reprezintă riscuri pentru securitatea naţională, el dând exemplul Ucrainei.
"Lipsa statului de drept şi corupţia ne împing către alte zone: riscuri pentru securitatea naţională. (...) Ucraina este un rezultat al corupţiei crâncene care a existat şi în timpul lui Timoşenko, şi în timpul lui Ianukovici", a spus Traian Băsescu, adăugând că Ucraina a fost "atât de vulnerabilă, încât s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonţ".
"Deci, corupţia poate distruge un stat, corupţia este o mare vulnerabilitate", a avertizat Traian Băsescu, adăugând: "o ţară atât de bogată cum e Ucraina a ajuns să fie la discreţia Federaţiei Ruse în primul rând din cauza corupţiei".
"Acest tip de vulnerabilităţi nu apar din neant, ele sunt coordonate şi produc efecte, iar în cele din urmă se poate întâmpla exact ca în Ucraina", a mai spus şeful statului.
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close