Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu nu exclude o negociere a partidului său cu UNPR. "Oprea are viitor politic"

Traian Băsescu nu exclude o negociere a partidului său cu UNPR. "Oprea are viitor politic"

Traian Băsescu nu exclude o negociere a partidului său cu UNPR. "Oprea are viitor politic"
03 Feb 2016   •   23:39

Gabriel Oprea are viitor politic, iar miza protocolului pe care PSD şi UNPR îl negociază este votul pentru alegerea primarilor în două tururi, a declarat miercuri seara fostul preşedinte Traian Băsescu, care a precizat că dacă MP şi UNPR se vor aşeza la masa negocierilor, el nu va participa.

Întrebat într-o emisiune la TVR dacă fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a cărui imunitate a fost ridicată miercuri de Senat, mai are viitor politic, Băsescu a spus: "Cred că da", subliniind că miza protocolului pe care PSD şi UNPR îl negociază nu a fost votul de la Senat referitor la imunitatea lui Oprea, ci propunerea liberalilor ca primarii să fie aleşi în două tururi.

"Foarte mulţi au apreciat că semnarea protocolului este legată de votul de astăzi (miercuri – n.r.). Nu cred. Miza, după părerea mea, este cu totul alta şi convingerea mea este că se va semna protocolul mâine (joi – n.r.). Miza nu era votul pentru Gabriel Oprea, miza era votul pentru alegerea primarilor în două tururi", a declarat fostul preşedinte.

Băsescu a explicat că a calculat majoritatea parlamentară necesară pentru ca legea liberalilor să treacă de Parlament, iar dacă UNPR susţine proiectul, liberalii obţin voturile necesare.

"Eu am făcut socoteala numărului de parlamentari, în care am inclus şi pe cei zece deputaţi ai Mişcării Populare şi un senator. Dacă Oprea trece de partea liberală, câştigă liberalii cu vreo şase voturi. Asta este miza protocolului şi nicidecum votul de astăzi", a spus Băsescu.

De asemenea, fostul şef de stat a mai spus că ţinta trimiterii în judecată a lui Gabriel Oprea a fost schimbarea procurorului general, însă a precizat că nu are informaţii în ceea ce priveşte numirea unui nou procuror general.

"După mine, ţinta trimeterii în judecată a lui Gabriel Oprea nu a fost Gabriel Oprea, ci Tiberiu Niţu, altfel referatul ar fi trebuit să cuprindă strict problemele legate de Gabriel Oprea. Am prea multă experienţă să mă mai păcălesc cu documente extensive", a spus el.

Fostul preşedinte nu a exclus posibilitatea unor negocieri între PMP şi UNPR, însă a dat asigurări că el nu va participa la discuţii.

"Chiar dacă partidul va negocia, eu nu voi fi la masa negocierilor pentru că eu nu mai am ce să negociez pentru mine, eu nu mai vreau nimic pentru mine de la politică, dar vreau să construiesc un partid", a mai spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea UNPR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close