Antena 3 CNN Politică Băsescu critică dur noul mod de alegere a şefiei PDL: Mi se pare o bolşevizare a partidului (VIDEO)

Băsescu critică dur noul mod de alegere a şefiei PDL: Mi se pare o bolşevizare a partidului (VIDEO)

Băsescu critică dur noul mod de alegere a şefiei PDL: Mi se pare o bolşevizare a partidului (VIDEO)
13 Apr 2010   •   09:25

Fostul preşedinte al PD nu vede cu ochi buni drumul partidului care l-a consacrat. Traian Băsescu vorbeşte de un sistem de vot care bolşevizează PDL. Actualul presedinte a declarat, într-un interviu televizat, că alegerea pe liste a vicepreşedinţilor democrat-liberali va duce la formarea unei "liste de gaşcă" a preşedintelui de partid. Sistemul hibrid de alegere a conducerii PDL, pe liste şi prin vot direct, nu va duce partidul nicăieri, susţine Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur noul mod de alegere a conducerii PDL. Şeful statului susţine că alegerea pe listă a vicepreşedinţilor introduce concurenţa neloială între liderii PDL.

"Nu ştiu ce reformă internă, dar îi înţeleg că şi-au mărit numărul de prim-vicepreşedinţi. Probabil că era necesar. Dar, să vii cu listă în PDL mi se pare o bolşevizare a partidului, cum au făcut şi alţii. O spun deschis, este un pas teribil înapoi în modul de funcţionare democratică a PDL. Lista, fie ea şi de patru prim-vicepreşinţi, aia nu mai e listă de oameni politici aleşi, e listă de gaşcă, indiferent cine e în ea. Deci preşedintele îşi pune o găşcuţă sub el", a declarat Traian Băsescu, la postul B1 TV.

Şeful statului mai spune că democrat-liberalii ar fi trebuit sa rămână la sistemul clasic, potrivit căruia la Congres sunt aleşi doar preşedintele şi trezorierul formaţiunii, nu şi vicepreşedinţii.

"Autoritatea preşedintelui PD a fost că era ales de Congres, iar toţi vicepreşedinţii şi secretarii erau aleşi în Consiliul Naţional de Coordonare. (...) Acum afectează ideea de preşedinte ales de Congres, cel mai înalt for al partidului şi, pe de altă parte, preşedinte cu o găşcuţă. Nu are una mare, are o găşcuţă", a mai spus Băsescu.

Totodată, Traian Băsescu a afirmat ca PDL are două vulnerabilităţi: modul cum îşi alege conducerea, introducând "ideea de grup în jurul preşedintelui" şi modul cum se comporta în administraţie. Calitatea oamenilor pe care democrat-liberalii îi numesc la deconcentrate îl nemulţumeşte pe şeful statului. Traian Băsescu este de părere că unii dintre aceştia sunt de-a dreptul incompetenţi.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: alegeri conducere liste
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close