Antena 3 CNN Politică Băsescu: Cu Ungureanu am chimia încrederii; singura îngrijorare e să nu rateze ca premier

Băsescu: Cu Ungureanu am chimia încrederii; singura îngrijorare e să nu rateze ca premier

Băsescu: Cu Ungureanu am chimia încrederii; singura îngrijorare e să nu rateze ca premier
Sursa foto: Foto: dcnews.ro
de O.P.    |    19 Mar 2012   •   06:46

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că are o "chimie a încrederii" cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, formată în anii când acesta a condus SIE şi MAE, iar singura îngrijorare faţă de acesta este să nu rateze mandatul de la Guvern.
  
"Nu poţi să spui că, după ce un om a servit ca şef al unuia dintre serviciile de informaţii, cu care vorbesc zilnic, un om pe care te bazezi mai ales în întâlniri care nu sunt uşoare, că nu sunt cu sindicatele, mai poţi pune un semn de întrebare că nu ai avea încredere în el, că nu e o chimie a încrederii, în capacitatea lui de a fi responsabil, în capacitatea lui de a fi loial unor obiective de interes naţional, nu persoanei Băsescu, în capacitatea lui de a organiza lucrurile", a spus Băsescu.
  
El a arătat că nu exclude posibilitatea de a avea puncte divergente cu Ungureanu, însă acestea nu vor fi duse până la punctul de a afecta stabilitatea guvernamentală, cum a fost în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. "Din punct de vedere substrat, ambiţii personale sau capacitatea de a nu avea onoare, asta la fiecare om ţine de el. Pentru asta nu am garanţii, dar am lucrat cinci ani cu Mihai-Răzvan Ungureanu ca şef de serviciu şi am lucrat mai bine de un an cu el ca ministru de Externe", a completat Băsescu.
  
Şeful statului a menţionat că singura sa îngrijorare faţă de Ungureanu este "să nu rateze" cu mandatul de premier, care însă nu mai întâmpină dificultăţile măsurilor de austeritate pe care le-a adoptat guvernul lui Emil Boc, nemaiavând de făcut tăieri de salarii.
  
"Răzvan nu are de mers decât înainte. În mod normal, nu ar trebui să eşueze şi ar trebui să reuşească", a conchis Băsescu, adăugând că s-ar bucura să vadă reuşita în politica de vârf a României a unui tânăr de 44 de ani.

×
Subiecte în articol: relatie SIE
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close