Antena 3 CNN Politică Băsescu dă vina pe moştenirea grea a guvernării trecute: Batjocura şi aroganţa fostului premier ne-au adus "aici"

Băsescu dă vina pe moştenirea grea a guvernării trecute: Batjocura şi aroganţa fostului premier ne-au adus "aici"

Băsescu dă vina pe moştenirea grea a guvernării trecute: Batjocura şi aroganţa fostului premier ne-au adus "aici"
Sursa foto: tariceanu
10 Mar 2009   •   04:36

Preşedintele României continuă să propage tema dragă a fiecărei guvernări să acuze pe cei de la care preia puterea că se fac vinovaţi de o ?contabilitate? precară care îi împiedică să ducă la bun sfârşit un act al guvernării prosper. În acest sens, Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că "batjocura şi aroganţa" fostului premier Tăriceanu au adus România în situaţia actuală, criticând, la fel ca şi în discursul din Parlament, gestul "iresponsabil" de a "sacrifica", "de dragul campaniei electorale", în 2008, Fondul Naţional de Dezvoltare.

Întrebat dacă discursul pe care l-a rostit luni, la Parlament, nu ar fi fost mai potrivit pentru premier, Băsescu a răspuns că şeful statului cunoaşte situaţia din administraţie, justiţie şi alte domenii şi dispune de pârghia constituţională pentru a se adresa Legislativului.

El a declarat că discursul său a fost unul "despre starea naţiunii", în care a dorit să arate situaţia existentă în anumite domenii.

"Batjocura şi aroganţa fostului premier ne-a adus aici", a spus Băsescu.

El a criticat "sacrificarea" Fondului Naţional de Dezvoltare înainte şi în timpul campaniei electorale din 2008 "de dragul campaniei electorale".

De asemenea, Băsescu a acuzat cabinetul Tăriceanu că ar fi respins orice fel de descentralizare şi de reformare a instituţiilor din România.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close