Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dacă am ajuns să trebuiască aprobare de la Vanghelie ca să vin la Guvern, suntem în derapaj

Băsescu: Dacă am ajuns să trebuiască aprobare de la Vanghelie ca să vin la Guvern, suntem în derapaj

Băsescu: Dacă am ajuns să trebuiască aprobare de la Vanghelie ca să vin la Guvern, suntem în derapaj
Sursa foto: traian basescu
17 Iun 2009   •   06:06

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că, dacă s-a ajuns ca premierul să trebuiască să ceară aprobare de la Marian Vanghelie că să-l invite pe şeful statului la şedinţa de Guvern, aceasta înseamnă "derapaj puternic" din punct de vedere al logicii politice şi instituţionale.

"Cred că avem nevoie de o corectă informare a românilor (privind situaţia economică - n.r.) şi discutat cu toate sindicatele şi cu partidele politice, în măsura în care ies din tulbureala asta a alegerilor prezidenţiale, pentru că, dacă am ajuns să trebuiască să cer ... sau premierul să ceară aprobare la Vanghelie dacă să-l invite pe preşedinte la şedinţa de Guvern, înseamnă că am derapat puternic din punct de vedere al logicii politice şi al logicii instituţionale", a spus Băsescu.

El a adăugat că Geoană, Iliescu şi Năstase au sărit "în cor" să-i dea dreptate lui Vanghelie, că preşedintele trebuie să ia aprobare pentru a participa la şedinţele de Guvern.

"El este foarte important, păi, am văzut, şi Mircea Geoană, şi Ion Iliescu, şi Adrian Năstase, când a spus Vanghelie: Ťsă vină preşedintele să-mi ceară aprobareť, au sărit astăzi în cor să-i dea dreptate lui Vanghelie, că trebuie preşedintele să ia aprobare de la Vanghelie", a continuat Băsescu, citat de Mediafax.

"Lăsând ridicolul acestor abordări, trebuie spus, indiscutabil, că în momentul de faţă avem nevoie mai mult ca oricând de solidaritate, iar eu cred că este corect să spunem românilor aşa: oameni buni, putem evita derapajul, s-a făcut ce trebuia din punct de vedere al statului, adică ne-am asigurat cu Fondul şi cu Uniunea Europeană că putem să nu intrăm în derapaj economic şi implicit derapaj social, dar pentru asta mai trebuie pus ceva, un dram de solidaritate", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde a transmis miniştrilor o serie de recomandări şi a arătat că România va înregistra o scădere a PIB şi în trimestrul II şi va intra în recesiune.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close