Antena 3 CNN Politică Băsescu: Dacă Guvernul Negoiţă este respins, desemnez imediat alt premier

Băsescu: Dacă Guvernul Negoiţă este respins, desemnez imediat alt premier

Băsescu: Dacă Guvernul Negoiţă este respins, desemnez imediat alt premier
Sursa foto: traian basescu
11 Noi 2009   •   00:35

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit de Parlament, va desemna imediat o altă persoană pentru funcţia de prim-ministru, alta decât actualul primar al Sectorului 3 al Capitalei.


"Dacă nu primeşte votul, vin cu un al treilea premier, dar vă asigur că nu voi aştepta validarea din 21 decembrie. Preşedintele este obligat să propună un premier", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat că intenţionează să facă o desemnare rapidă având în vedere urgenţa de a avea un Guvern.

"Dacă acest guvern mâine ar primi un vot de respingere în Parlament, aş desemna imediat un al treilea premier", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că nu-l va desemna tot pe Liviu Negoiţă, transmite Mediafax.

"Nu, nu. Nu mă joc să dublez. Adică nu merg pe ideea de sfidare a Parlamentului. Eu respect instituţia Parlamentului. Voi căuta o a treia variantă. Votul, când se dă împotriva unui Cabinet, se dă împotriva premierului", a mai arătat Traian Băsescu.

Anterior, şeful statului afirmase că ia în calcul dizolvarea parlamentului dacă guvernul este respins a doua oară.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, luni după-amiază, că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor nu s-au reunit încă pentru a stabili un calendar pentru audierea în comisii a miniştrilor propuşi şi pentru votul în plen asupra Cabinetului Negoiţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close