Antena 3 CNN Politică Băsescu: Datorită jocului politic, suntem sub riscul de a împinge ţara în derapaj

Băsescu: Datorită jocului politic, suntem sub riscul de a împinge ţara în derapaj

Băsescu: Datorită jocului politic, suntem sub riscul de a împinge ţara în derapaj
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Dec 2010   •   15:58

Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia, luni, în cadrul şedinţei cu coaliţia de guvernare, că există "riscul de a rata şi de a împinge ţara într-un derapaj", dacă nu sunt adoptate legile care condiţionează acordarea următoarei tranşe de la FMI. Board-ul FMI se va reuni pe data de 7 ianuarie 2011.

"Neîndeplinirea tuturor condiţiilor aruncă ţara într-o zonă de credibilitate. Cred că acesta trebuie să fie primul comandament al acestor discuţii: perspectiva anului 2011 în varianta succesului, dar şi în posibilul eşec de a de a îndeplini condiţionalităţile din acordul cu FMI şi cu UE", a spus Băsescu.

Şeful statului a pus pe seama jocului politic al opoziţiei o posibilă decredibilizare a României în faţa Fmi, şi a declarat că speră ca atât alianţa PSD-PC cât şi PNL să „găsească ecou şi să vină la întâlnirea de la ora 17:00”.

"Sper ca soluţia alternativă pe care am propus-o partidelor de stânga, partidelor din opoziţie, să găsească ecou şi să vină la ora 17.00, având în vedere că, datorită jocului politic, suntem sub riscul de a rata, de a împinge ţara într-un derapaj, în cazul în care nu reuşim să trecem legile care constituie condiţionalităţi pentru tranşa ce urmează să o încasăm în ianuarie", a declarat preşedintele.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, premierul Emil Boc şi-a exprimat încrederea că până la sfârşitul anului 2010 proiectul de buget va fi finalizat şi aprobatm, la fel ca şi celelte legi care sunt încă în discuţie în momentul de faţă.

 


Traian Băsescu a mai vorbit, în cadrul aceleiaşi intervenţii, şi despre faptul că Senatul trebuie să ţină cont, la validarea membrilor Consiliului Superior al magistraturii, de decizia Tribunalului Bucureşti, care a invalidat un al doilea mandat pentru un judecător, arătând că este o problemă de credibilitate a CSM nerespectarea condiţiei unui singur mandat.

Şeful statului a făcut această declaraţie după ce a avertizat asupra faptului că "se prefigurează un eşec cel puţin parţial în ce priveşte MCV(Mecanismul de Cooperare şi Verificare)", la care foarte multe ţări europene ţin, în "zona CSM" cantonându-se deja aprecieri negative.

"În ce priveşte alegerile de la CSM, un judecător deja a fost invalidat de Tribunalul Bucureşti şi mâine se pune problema validării în Senat", a adăugat preşedintele Băsescu.

 

 

 




×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Emil Boc guvern
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close