Antena 3 CNN Politică Băsescu: De ce românii lasă în Parlament oameni despre care ştiu lucruri rele?

Băsescu: De ce românii lasă în Parlament oameni despre care ştiu lucruri rele?

Băsescu: De ce românii lasă în Parlament oameni despre care ştiu lucruri rele?
01 Dec 2008   •   14:09

Într-un interviu difuzat luni de Radio România Actualităţi, preşedintele Traian Băsescu a opinat că "votul din 30 noiembrie poate fi o realitate în care ne putem descifra". Mai precis, "Dacă intră în Parlament oameni despre care ştim lucruri rele, va trebui să ne întrebăm: Oare de ce românii, care sunt exigenţi cu clasa politică în viaţa de zi cu zi, le-au dat un nou mandat? Ştiu eu?", s-a întrebat el retoric.
În cadrul interviului, preşedintele a mai declarat că "prima prioritate" a anului 2009 va fi păstrarea locurilor de muncă. "Este cel mai important lucru pe care noi toţi putem să-l facem sau trebuie să-l facem. Sigur, reuşita nu va fi 100%. Într-o situaţie de criză, important este să iei cele mai bune măsuri, pentru ca impactul crizei să fie diminuat".
Problema crizei, crede Traian Băsescu, "este o chestiune de un an, poate doi, aşa cum sunt evaluările specialiştilor", precizând că nu face decât să exprime ceea ce a înţeles din discuţiile cu specialiştii: nu este vorba despre "îndrăzneala de a da o estimare a crizei". Finanţarea europeană există şi va fi esenţială în depăşirea crizei: "Ţine de noi, de guvernanţi, de oamenii politici, cât de rapid vom utiliza aceşti bani. România va arăta altfel după ce se termină primul exerciţiu bugetar, în 2013, primul exerciţiu bugetar al Uniunii.?
?Vor fi câteva sute de kilometri de autostrăzi, vor fi multe lucrări în zona de mediu, de regularizare a râurilor, agricultura va fi alta, deci România va fi o ţară care va trece peste criză mai uşor decât statele dezvoltate. Va trece mai uşor, pentru că epicentrul crizei nu este aici. Noi vom culege doar efecte şi va trebui să luptăm împotriva acestor efecte. Aş spune că sunt optimist în ceea ce priveşte România în ansamblu, chiar dacă va trebui să trecem o perioadă grea în 2009 şi cred că românii au toate motivele să fie optimişti, chiar dacă au foarte multe motive de nemulţumire", a spus Traian Băsescu. "Este foarte clar că, uneori, speranţele şi exigenţele românilor au luat-o înaintea posibilităţilor pe care le aveam, de modernizare rapidă".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: interviu criza vot parlament incredere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close