Băsescu, de Târgul de Fete de la Muntele Găina: În 2002 a fost târguită soţia primarului Falcă

de G.S.    |    21 Iul 2013   •   13:19
Băsescu, de Târgul de Fete de la Muntele Găina: În 2002 a fost târguită soţia primarului Falcă Foto: Agerpres
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică, pe Muntele Găina, că a mai fost la Târgul de Fete şi că în 2002 acolo a fost "târguită" soţia primarului din Arad, Gheorghe Falcă, el spunând, râzând, referitor la preţul plătit, că "au fost de-ajuns nervii" socrului lui Falcă.
Preşedintele Traian Băsescu a făcut, duminică, o baie de mulţime la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, el plimbându-se printre participanţii la eveniment, discutând cu oamenii şi fotografiindu-se cu mai multe persoane, conform Mediafax.
Oprit de jurnalişti pentru declaraţii, preşedintele Traian Băsescu a spus că îşi aminteşte că a mai fost la Târgul de Fete, iar în 2002 acolo a fost "târguită" Ela Falcă, soţia primarului din Arad.
Întrebat cât ar fi "plătit" Falcă pentru viitoarea soţie, Băsescu a răspuns, râzând: "Cât a dat el pentru fată? Păi numai nervii lui socru-său cât au fost, când a aflat ce s-a întâmplat pe Găina...".
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns pe platoul montan de pe Muntele Găina în jurul orei 11.00 şi imediat ce a coborât din maşină a fost înconjurat de zeci de persoane, unele dintre acestea solicitându-i să facă fotografii sau dorind doar să îi strângă mâna. 
Traian Băsescu a vorbit cu participanţii, însă a refuzat de mai multe ori să răspundă unor întrebări ale jurnaliştilor prezenţi la eveniment. 
Şeful statului a urcat apoi pe jos până la Crucea Iancului, unde a depus o coroană de flori din partea Preşedinţiei României. Acolo, autorităţile locale şi judeţene din Alba au organizat duminică dimineaţă un ceremonial în cadrul căruia a avut loc o slujbă Te Deum şi reprezentanţii instituţiilor au depus coroane de flori.
Traian Băsescu este naşul de cununie al primarului Aradului, Gheorghe Falcă (PDL). Acesta s-a căsătorit în toamna anului 2002 cu Ela Seculici, fiica lui Gheorghe Seculici. Traian Băsescu a povestit şi la acea dată că ar fi peţit-o pe Ela Seculici pentru Gheorghe Falcă chiar pe Muntele Găina, la manifestările din cadrul Târgului de Fete. 
În ultimii doi ani, între Falcă şi Seculici au existat mai multe dispute legate de decizii politice, mai ales cele privitoare la candidaţii filialei PDL la alegerile locale şi parlamentare din 2012. La alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad, Falcă l-a susţinut public pe Nicolae Ioţcu, deşi socrul său îşi exprimase intenţia de a deveni candidat, el pierzând în cele din urmă lupta pentru nominalizare.   
De asemenea, la stabilirea listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare, între ginere şi socru au existat neînţelegeri. Seculici îşi dorea să devină senator în Colegiul 1, dar Falcă anunţase că va candida în acelaşi colegiu. În cele din urmă, Falcă nu şi-a anunţat candidatura, ci l-a invitat pe Mihai Răzvan Ungureanu să intre în cursa pentru Senat în Colegiul 1, blocând astfel candidatura socrului. Seculici a ales, astfel, să candideze pentru Camera Deputaţilor, dar nu a obţinut mandatul.  
Despre Falcă şi Seculici, presa a relatat că au avut numeroase dispute la şedinţele de partid, unele marcate de jigniri şi îmbrânceli.
Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, şi-a anunţat, în 1 iunie, retragerea de la conducerea filialei judeţene, pe care a condus-o timp de 15 ani, Seculici afirmând că va coordona totuşi alegerile interne pentru a se asigura că vor fi corecte.
 

x close