Antena 3 CNN Politică Băsescu: Deficitul trebuie să fie cu mult mai mic de 3%. Coaliţia să găsească soluţii

Băsescu: Deficitul trebuie să fie cu mult mai mic de 3%. Coaliţia să găsească soluţii

Băsescu: Deficitul trebuie să fie cu mult mai mic de 3%. Coaliţia să găsească soluţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Oct 2011   •   19:24

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, luni, în cadrul unei declaraţii de presă de la palatul Cotroceni, despre necesitatea revizuriii ţintei de deficit, astfel încât acesta să fie "cu mult mai mic de 3%". Şeful statului a făcut un apel la membrii Guvernului pentru a găsi soluţii în acest sens.

Decizia de revizure a deficitului a fost luată în urma şedinţei de luni la care au participat, pe lângă preşedinte, miniştri din econonomie şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

"Am ajuns toţi la concluzia că trebuie revizuită ţinta de dficit. Datorită costurilor de finanţare, este bine să abordăm Bugetul pe 2012 cu un deficit mult mai mic, de 3 procente calculate pe ESA"

"Cât va fi acest mult mai mic trebuie să analizeze Guvernul, să găsească soluţii de diminuare a nevoii de împrumut de pe piaţa internă şi piaţa externă, datorită evoluţiilor nesatisfăcătoare ale nivelurilor de dobânzi, nu numai pentru România, ci pentru toate statele UE", a spus preşedintele"

Mai mult decât atât, Traian Băsescu a precizat că, la un nivel de 3% al deficitului, costurile pentru împrumuturi ar fi foarte ridicate.

Reducerea deficitului bugetar la sub 3% anul viitor este asumată de Guvern în acordul cu FMI şi Uniunea Europeană, fiind şi o condiţie de închidere a procedurii de deficit excesiv începută de Comisia Europeană împotriva României în 2009.

 

×
Subiecte în articol: solutii declaratie de presa
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close