Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre alianţa dintre PNL şi PC: Cred că procedează corect. Stânga trebuie să fie unită

Băsescu, despre alianţa dintre PNL şi PC: Cred că procedează corect. Stânga trebuie să fie unită

Băsescu, despre alianţa dintre PNL şi PC: Cred că procedează corect. Stânga trebuie să fie unită
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Ian 2011   •   22:50

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1,despre alinaţa dintre PNL şi PC, că în opinia sa, partidele din opoziţie procedează corect, fiind "normală o consolidare a stângii".

"Eu cred că ei procedează corect. Stânga trebuie să fie unită", a spus Băsescu, întrebat despre mişcările de coeziune pe frontul opoziţiei, PNL şi PC urmând să contituie o alianţă politică.

Deşi această alianţă politică urmează să fie intitulată de centru-dreapta, preşedintele a comentat că nu contează cum se numesc. În opinia sa, guvernarea liberală şi abordările liberalilor în opoziţie îi arată ca fiind partid de stânga.

"Cred că este normală o consolidare a stângii", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a amintit astfel de Alianţa DA, constituită înaintea alegerilor din 2004 de PNL şi PD, el a spus că "este evident" că diferenţele, inclusiv ideologice, i-au făcut pe liberali ca până la urmă "să scoată PDL de la guvernare şi să se îndrepte către parteneriatul lor firesc cu PSD".

"Deci cred că este un lucru bun, care va da coerenţă opoziţiei. România are nevoie de o opoziţie care să vină cu soluţii alternative la soluţiile actualei guvernări", a mai spus el.

Partidele politice PNL şi PC au decis, miercuri, constituirea unei alianţe a celor două partide, care cel mai probabil se va numi "Alianţa de centru-dreapta" şi care va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu presedinte PNL PC alianta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close