Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre ancheta parlamentară în cazul alegerilor din 2009: „Nimeni nu este obligat să se prezinte”

Băsescu, despre ancheta parlamentară în cazul alegerilor din 2009: „Nimeni nu este obligat să se prezinte”

Băsescu, despre ancheta parlamentară în cazul alegerilor din 2009: „Nimeni nu este obligat să se prezinte”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Apr 2017   •   20:07

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că niciuna dintre persoanele care ar putea fi chemate la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 nu are obligaţia să răspundă unei astfel de invitaţii, indiferent de calitatea pe care o are.

''Nimeni nu este obligat să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare. Nu numai bugetarii, dar nici politicienii nu sunt obligaţi să meargă în faţa unei comisii parlamentare. (...) Trebuie investigaţia parchetului. Acolo nu poţi să spui că nu mă duc, indiferent că eşti politician, magistrat, indiferent cine eşti. Acolo trebuie să te duci", a spus Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a susţinut că ancheta cu privire la întâlnirea din seara alegerilor, de acasă de la Gabriel Oprea, la care ar fi participat şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi fostul şef al SRI, George Maior, trebuie investigată de procurori "pentru a afla ce au discutat".

Băsescu a exprimat şi o opinie cu privire la motivul întâlnirii din noaptea alegerilor din 2009.

"Toţi fiind dependenţi de mine, s-au adunat la un om politic la care să poată vedea care sunt şansele, ce s-ar putea întâmpla dacă iese unul sau altul dintre candidaţi. Putea să iasă Mircea Geoană. Cred că asta îi frământa. Altceva nu aveau ce căuta în casă la Oprea", a explicat fostul preşedinte.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Comisia Parlamentara
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close