Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre DNA şi apartamentul fiicei sale: "Sunt moguli care au intrat în trepidaţii" (VIDEO)

Băsescu, despre DNA şi apartamentul fiicei sale: "Sunt moguli care au intrat în trepidaţii" (VIDEO)

Băsescu, despre DNA şi apartamentul fiicei sale: "Sunt moguli care au intrat în trepidaţii" (VIDEO)
Sursa foto: basescu
13 Apr 2009   •   21:10

Traian Băsescu a respins luni acuzaţiile potrivit cărora în spatele acţiunilor DNA ar sta preşedintele statului. Potrivit declaraţiilor preşedintelui, arestările din ultima perioadă nu sunt decât dovada că instituţiile statului au început să îşi facă treaba. Mai mult, într-o declaraţie informală, făcută după ce a părăsit tribuna prezidenţială, Băsescu a vorbit despre dosarele lui Adrian Năstase, dar şi despre ?camapania? dusă împotriva familiei sale.

?Eu nu dau verdicte, nici cu privire la Penescu, Popoviciu sau Becali, dar se pare că sunt moguli care au intrat în trepidaţii că se poate să li se întâmple şi oamenilor bogaţi să fie aduşi în faţa instituţiilor statului. Resping orice insinuare că în spatele acestor acţiuni ar sta preşedintele statului. Această campanie mincinoasă nu are nicio legătură cu realitatea, şi arată lipsa de responsabilitate a celor care o promovează? a spus Băsescu.

BĂSESCU: SUNT MOGULI CARE AU INTRAT ÎN TREPIDAŢII



Totuşi, deşi susţine că nu dă verdicte cu privire la cazurile care sunt în vizorul DNA, Traian Băsescu a făcut referire de curând la dosarul în care este anchetat omul de afaceri Puiu Popoviciu. "Unde-i crima lui Popoviciu, că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti?" se întreba atunci preşedintele.

TRAIAN BĂSESCU DESPRE PUIU POPOVICIU


Despre declaraţiile lui Adrian Năstase, care a spus în repetate rânduri că dosarele sale sunt instrumentate politic, Băsescu a afirmat: ?Dosarele lui Năstase au plecat de la turnătoriile propriilor colegi de partid, de la Sechelariu, de la contabila acestuia, de la fostul consul la Beijing. Aceste dosare au fost la preşedinţie pentru a fi avizate. Nu am scos niciodată documente din ele, dar nici nu mai pot tolera ca el să arunce constant vina că are dosar penal pe preşedintele României?.

În replică la afirmaţiile şefului statului, Adrian Năstase a declarat că Traian Băsescu lansează fumigene şi minciuni, în loc să rezolve problemele din educaţie. Năstase a afirmat că dosarul Zambaccian a pornit de la o plângere depusă la DNA de către Mona Muscă, plângere semnată de către ea pe o hârtie cu antetul Alianţei Dreptate şi Adevăr. Liderul PSD este de părere că şeful statului s-ar află la originea acestei acţiuni politice îndreptate împotriva sa încă de pe vremea cînd Traian Băsescu era primar general.

În ceea ce priveşte informaţiile apărute în presă despre proprietăţile familiei Băsescu, şi, în special cele ale Ioanei Băsescu, preşedintele a ţinut să precizeze că este vorba de un apartament cu mansardă. Familia preşedintelui nu este mai presus de lege, a declarat Traian Băsescu, referindu-se la subiectele care îi vizează pe fratele său şi pe fiica sa cea mare.

TRAIAN BĂSESCU DESPRE "APARTAMENTUL LA MANSARDĂ" AL IOANEI BĂSESCU


Băsescu crede că este vorba despre o campanie care se face prin intermediul trusturilor media, pentru a denigra familia prezidenţială.

?Propaganda care se face şi încercarea de a arăta că în familia prezidenţială se fac ilegalităţi este o presiune care se face prin intermediul trusturilor media. Aştept ziua în care va începe campania împotriva soţiei mele? a spus şeful statului.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close