Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre interceptările publicate de Sebastian Ghiță: Nu am știut că sunt înregistrat

Băsescu, despre interceptările publicate de Sebastian Ghiță: Nu am știut că sunt înregistrat

Băsescu, despre interceptările publicate de Sebastian Ghiță: Nu am știut că sunt înregistrat
05 Ian 2017   •   15:08

Fostul preşedinte Traian Băsescu a precizat joi că el nu a autorizat pe nimeni să înregistreze discuţiile sale prezentate la un post de televiziune de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi a subliniat că este o problemă dacă cel care l-a înregistrat a făcut-o cu mandat sau din proprie iniţiativă.

"Este o prostie. În primul rând, eu nu am ştiut că cineva înregistrează şi nu ştiu dacă a fost Sebastian Ghiţă sau altcineva. În al doilea rând, nu am autorizat pe nimeni ca, dacă a înregistrat ceva, să facă publice acele discuţii private. Şi în al treilea rând, marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat, m-a înregistrat având un mandat de la o instituţie a statului sau a făcut-o din proprie iniţiativă", a declarat Băsescu la Parlament.

El a reiterat că nu a avut nicio implicare în dosarul lui Dan Voiculescu şi că este exclus ca judecătoarea Camelia Bogdan să fi putut fi influenţată.

"Eu cred că pedeapsa pe care a primit-o Voiculescu este una corectă. Dacă este ceva de discutat, este dacă au fost atraşi în proces toţi cei care au participat la spălarea de bani din Cipru", a adăugat Băsescu.

Miercuri, Traian Băsescu afirma că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate, fapt care creează unele confuzii. Băsescu a scris pe Facebook că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului trecut.

"Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate, şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu). Încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoşteam. În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii şi, în mod deosebit, a SRI", a explicat Băsescu.

Potrivit înregistrării prezentate de Ghiţă, cel care ar fi Traian Băsescu vorbeşte despre "stat mafiot" şi declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: inregistrari interceptari Sebastian Ghita
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close